Ухвала
від 02.01.2024 по справі 125/1/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/1/24

2/125/1/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 січня 2024 року м. Бар Вінницької області

Суддя Барського районного суду Вінницької області ЄрмічоваВ. В., перевіривши форму та зміст позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Нео Солар"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кісельова Віталіна Володимирівна, про захист прав споживачів, визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, стягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Барського районного суду Вінницької області з вказаним позовом.

Форма та зміст позовної заяви відповідає вимогам, передбачених статтями 175, 177 ЦПК України.

Встановлено, що дана справа підсудна Барському районному суду Вінницької області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

За підстав, зазначених вище, суддя дійшов висновку, що слід відкрити провадження у цивільній справі.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 2 ст. 184 ЦПК України позивач має право в позовній заяві заявити клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, якщо такий розгляд допускається цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 276 ЦПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститись у ній.

Встановлено, що позивач ОСОБА_1 скористалася наданим їй правом, передбаченим ч. 2 ст. 184 ЦПК України, тому розгляд справи слід здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Керуючись п. 2 ч. 2 ст. 19, ч. 2 ст. 187, ст. 212, п. 1 ч. 1, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 260, ч.1ст.276,п.8ч.1,ч.2ст.353 ЦПК України, суддя УХВАЛИВ:

Відкрити провадженняв цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Нео Солар"</a> (місцезнаходження юридичної особи: бульвар Кольцова, 14-Д, офіс 610, м. Київ, 03194), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Кісельова Віталіна Володимирівна (робоче місце приватного виконавця: вул. Раїси Окіпної, буд. 8, кв. 127, м. Київ, 02002), про захист прав споживачів, визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, стягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави.

Розгляд цивільноїсправи здійснюватив порядкуспрощеного позовногопровадження тапризначити розглядсправи посуті на01лютого 2024 року об 11 год. 00 хв. в залі судових засідань Барського районного суду Вінницької області.

Надіслати сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву та доказів, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем - протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, та встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів із дня вручення копії відзиву із доданими до нього документами.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, строк для подання письмових пояснень щодо позову - протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - п`ять днів із дня вручення копії відзиву із доданими до нього документами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Довести до відома учасників справи про наявність можливості у Барському районному суді Вінницької області забезпечити їх участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції учасник справи повинен подати клопотання не пізніше як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу в іншій частині можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://brs.vn.court.gov.ua/sud0201/.

Суддя В. В. Єрмічова

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116105238
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів, визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, стягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави

Судовий реєстр по справі —125/1/24

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні