Ухвала
від 03.01.2024 по справі 509/7693/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/7693/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2024 року. Овідіопольський районний суд Одеської області у складі :

головуючого судді Гандзій Д.М.

при секретарі Задеряки Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в смт. Овідіополь цивільну в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення, -

ВСТАНОВИВ :

28 грудня 2023 року заявниця ОСОБА_1 , звернулась до Овідіопольського районного суду Одеської області з вищевказаною заявою, в якій просила суд встановити факт проживання спадкоємця ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 однією сім`єю зі спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла, ІНФОРМАЦІЯ_2 з січня 2014 року до моменту смерті та визнати її спадкоємцем 4-ї черги за законом.

До відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду, з`ясувалось, що заяву пред`явлено з порушенням правил підсудності, у зв`язку з тим, що місце реєстрації та проживання заявниці ОСОБА_1 , є АДРЕСА_1 .

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України передбачено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу.

Відповідно до ст.. 316 ЦПК України, заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення. Ця вимога спрямована на швидкий захист судом порушених прав особи, оскільки будь-яке зволікання може негативно відобразитися на правах, які підлягають захисту. А відсутність своєчасного судового захисту може призводити до ситуацій, коли наступні дії суду вже не матимуть значення для особи та її прав.

Враховуючи вищевикладене, а саме, що місце реєстрації і проживання заявниці ОСОБА_1 , - АДРЕСА_1 дана заява підсудний не Овідіопольському райсуду Одеської області, а повинна бути розглянута Іллічівським міським судом Одеської області.

Суд, повно та всебічно дослідивши та оцінивши обставини справи, визначивши юридичну природу спірних правовідносин, з метою всебічного і об`єктивного розгляду даної справи і з метою дотримання правил підсудності, прийшов до обґрунтованого висновку про необхідність направлення даної цивільної справи за підсудністю Іллічівському міському суду Одеської області.

Керуючись ст.ст. 187, 316 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Передати цивільну в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення - до Іллічівського міського суду Одеської області.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подачі в 15-денний строк апеляційної скарги з дня її проголошення, а у разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Гандзій Д.М.

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116108117
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —509/7693/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні