Ухвала
від 04.01.2024 по справі 912/2341/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 32 05 11, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

04 січня 2024 рокуСправа № 912/2341/23

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши заяву №б/н від 03.01.2024 ОСОБА_1

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

у справі №912/2341/23 від 21.12.2023

за заявою №б/н від 07.02.2023 ОСОБА_2 (далі - гр. ОСОБА_2 ), ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1

про неплатоспроможність фізичної особи або фізичної особи - підприємця,

ВСТАНОВИВ:

Заявниця звернулася до Господарського суду Кіровоградської області із заявою про неплатоспроможність фізичної особи або фізичної особи - підприємця на підставі ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) з вимогою відкрити провадження у справі про неплатоспроможність боржниці та ввести процедуру реструктуризації боргів боржниці, призначити керуючим реструктуризації арбітражного керуючого Рябчуна Р.М. До такої заяви боржниці додано проект плану реструктуризації боргів останньої.

Ухвалою від 21.12.2023 господарський суд прийняв до розгляду заяву гр. ОСОБА_2 про неплатоспроможність фізичної особи або фізичної особи - підприємця; підготовче засідання призначив на 12:30 - 11.01.2024.

04.01.2024 через систему "Електронний суд" від ОСОБА_1 надійшла заява №б/н від 03.01.2024 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з проханням забезпечити участь заявника в судовому засіданні 11.01.2024 року по справі №912/2341/23 в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку за посиланням https://vkz.court.gov.ua. Реєстрація заявника в системі: ІНФОРМАЦІЯ_1 Заявник попереджений про ризики технічної неможливості участі у відеоконференції та власну відповідальність за вказані ризики.

Розглядаючи подану заяву, господарський суд враховує таке.

Виключно Господарський процесуальний кодекс України визначає юрисдикцію та повноваження господарських судів, встановлює порядок здійснення судочинства у господарських судах. (ст. 1 Господарського процесуального кодексу України)

Провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. (ч. 1 ст. 2 КУзПБ)

Судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. (ч. 1 ст. 3 Господарського процесуального кодексу України)

Відповідно до ч. 1-3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ст. 1 КУзПБ керуючий реструктуризацією - арбітражний керуючий, призначений господарським судом у справі про неплатоспроможність фізичної особи для здійснення реструктуризації боргів боржника.

Приписами абз. 1 ч. 1 ст. 28 КУзПБ визначено - кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Що стосується призначення керуючого реструктуризацією по даній справі, то господарський суд вважає за необхідне зазначити, що згідно абз. 4 п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Так, відповідно до абз. 2 п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Заявниця у поданій до господарського суду заяві про неплатоспроможність фізичної особи або фізичної особи - підприємця, зокрема, просила призначити керуючим реструктуризації арбітражного керуючого Рябчуна Р.М., однак на даний час провадження по справі не відкрито та не призначено керуючого реструктуризацією.

Отже на даний час ОСОБА_1 не є учасником справи.

Крім того, до заяви №б/н від 03.01.2024 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції не додано доказів її направлення учасникам справи.

Відтак, господарський суд відмовляє у задоволенні заяви №б/н від 03.01.2024 ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 3, 12, 42, 197, 234-235, п. 17.6 Розділу ХІ Перехідні положення Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви №б/н від 03.01.2024 Рябчуна Романа Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити ОСОБА_1 через систему "Електронний суд".

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116108702
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —912/2341/23

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 02.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні