Ухвала
від 07.03.2024 по справі 912/2341/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 32 05 11, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

07 березня 2024 рокуСправа № 912/2341/23

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.

при секретарі судового засідання Пастуховій А.Ю.,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні справу №912/2341/23 від 11.01.2024 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (далі гр. ОСОБА_1 ), ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1

ПРЕДСТАВНИКИ:

від боржника участі не брали;

керуючий реструктуризацією боржниці, арбітражний керуючий Рябчун Р.М. - участі не брав.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 11.01.2024 господарський суд відкрив провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 . Ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - ОСОБА_1 . З метою виявлення всіх кредиторів постановив здійснити офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника. Ввів процедуру реструктуризації боргів фізичної особи ОСОБА_1 . Призначив керуючим реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Рябчуна Р.М. Вжив заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони фізичній особі ОСОБА_1 відчужувати її майно. Встановив керуючому реструктуризацією боржниці строк для подачі до суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення по кожному з кредиторів, а також, при наявності, письмові заперечення боржниці щодо вимог кредиторів), а також доказів повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду. Зобов`язав керуючого реструктуризацією боржниці організувати та провести інвентаризацію майна боржниці та визначити його вартість. Встановив керуючому реструктуризацією боржниці строк для підготовки та подання до суду плану реструктуризації боргів боржниці. Призначив попереднє судове засідання на 12:00 07.03.2024.

12.01.2024 (номер публікації: 72242, дата публікації на сайті ВГСУ: 12.01.2024 10:08) на офіційному вебпорталі судової влади України оприлюднене оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. Строком подання заяв кредиторів з вимогами до боржниці встановлено: конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

30 днів, з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржниці, закінчилися 13.02.2024.

До господарського суду 06.03.2024 через систему "Електронний суд" від керуючого реструктуризацією, арбітражного керуючого Рябчуна Р.М. надійшли:

- Звіт №96 від 04.03.2024 про результати інвентаризації майна фізичної особи ОСОБА_1 ;

- Звіт №97 від 04.03.2024 про результати перевірки Декларацій про майновий стан за 2020-2023 роки, наданих фізичною особою ОСОБА_1 у справі про неплатоспроможність;

- Клопотання №98 від 04.03.2024 про закриття провадження у справі про неплатоспроможність з підстав не пред`явлення до боржника вимог кредиторами (п. 8 ч. 1 ст. 90 КУзПБ) з вимогами:

1. Провадження у справі №912/2341/23 Господарського суду Кіровоградської області про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 - закрити.

2. Припинити повноваження керуючого реструктуризацією.

3. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк визнати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Розглядаючи дану справу у попередньому судовому засіданні, господарський суд вважає за необхідне зазначити таке.

За ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) - провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

За ч. 1 ст. 122 КУзПБ - подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

За абз. 1, 3 ч. 1 ст. 45 КУзПБ - конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

За ч. 2 ст. 47 КУзПБ - у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами розгляду вимог окремого кредитора господарський суд постановляє ухвалу про їх визнання чи відхилення (повністю або частково), що не може бути оскаржена окремо від ухвали господарського суду, постановленої за результатами попереднього засідання.

У відповідності до п. 8 ч. 1 ст. 90 КУзПБ - господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), зокрема, у разі: якщо до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) за його заявою не висунуто вимог.

Провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) може бути закрито у випадках, передбачених пунктами 2, 3, 5, 9, 11 і 12 частини першої цієї статті, на всіх стадіях провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) (до та після визнання боржника банкрутом), у випадках, передбачених пунктами 1, 4, 6, 8 і 10 частини першої цієї статті, - лише до визнання боржника банкрутом, а у випадку, передбаченому пунктом 7 частини першої цієї статті, - лише після визнання боржника банкрутом. (ч. 2 ст. 90 КУзПБ)

Про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

У випадках, передбачених пунктами 5-8 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню. (ч. 3-4 ст. 90 КУзПБ)

За ст. 1 КУзПБ, конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність гр. ОСОБА_1 протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення такого оголошення кредиторами не висунуто вимог до боржниці.

За ч. 5 ст. 121 КУзПБ дія мораторію припиняється з дня закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Враховуючи викладені обставини, з урахуванням зазначених імперативних норм ст. 90 КУзПБ, господарський суд дійшов висновку про наявність правових підстав для закриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), у зв`язку з тим, що до боржниці після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) за її заявою не висунуто вимог, тим самим задоволення клопотання №98 від 04.03.2024 керуючого реструктуризацією, арбітражного керуючого Рябчуна Р.М. про закриття провадження у справі про неплатоспроможність з підстав не пред`явлення до боржника вимог кредиторами (п. 8 ч. 1 ст. 90 КУзПБ).

Керуючись ст. 2, 45, 47, 90, 113, 121 Кодексу України з процедур банкрутства та ст. 2-3, 12, 14, 42, 232-235, 326 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання №98 від 04.03.2024 керуючого реструктуризацією, арбітражного керуючого Рябчуна Р.М. про закриття провадження у справі про неплатоспроможність з підстав не пред`явлення до боржника вимог кредиторами (п. 8 ч. 1 ст. 90 КУзПБ) задовольнити.

Провадження у справі №912/2341/23 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) закрити.

2. Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів боржниці - ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

3. Припинити повноваження керуючим реструктуризацією боржниці арбітражного керуючого Рябчуна Романа Миколайовича (ІПН: НОМЕР_2 , свідоцтво №1972 від 16.10.2020 про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (адреса: вул. Юр`ївська, 14/7, м. Харків, 61001).

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або були відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

Копії ухвали надіслати заявниці, керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Рябчуну Р.М., приватному виконавцю виконавчого округу Кіровоградської області Золотарьовій Т.В., Олександрійському відділу державної виконавчої служби в Олександрійському районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Одеса), ГУ ПФУ України в Кіровоградській області.

Повний текст ухвали складено 11.03.2024.

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117553886
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —912/2341/23

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 02.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні