Ухвала
від 05.01.2024 по справі 154/48/24
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/48/24

2/154/316/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

05 січня 2024 року м. Володимир

Суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області Лутай А.М. вивчивши позовну заяву Комунального підприємства «Управляюча житлова компанія» Володимирської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про розірвання договору найму житла в будинках державного і комунального житлового фонду і виселення без надання іншого житлового приміщення, треті особи: Управління інфраструктури виконавчого комітету Володмиирської міської ради, ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ

Позивач КП «Управляюча житлова компанія» Володимирської міської ради звернулося до суду із позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про розірвання договору найму житла в будинках державного і комунального житлового фонду і виселення без надання іншого житлового приміщення.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати ст. 175 ЦПК України, а також вимогам ст. 177 цього Кодексу.

Вивченням позовної заяви встановлено, що вона подана з порушенням вимог ст. 175, ст.177 ЦПК України, а тому її слід залишити без руху.

Так, відповідно до п.2 ч.2 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві зазначаються повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)сторін таінших учасниківсправи,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштовий індекс,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України),а такожреєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України(якщотакі відомостіпозивачу відомі),відомі номеризасобів зв`язкута адресиелектронної пошти,відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету.

Відповідно до п.п.9,10 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заяваповинна містити: попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачпоніс іякі очікуєпонести узв`язку ізрозглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно ст.177ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, які у відповідності до ст.95 ЦПК України повинні бути належним чином засвідчені. Крім того, до позовної заяви повинні бути додані документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Проте,в порушеннявказаних вимогзакону,в позовнійзаяві КП«Управляюча житловакомпанія» незазначено відомостейпро наявністьабо відсутністьу позивачаелектронного кабінету,відсутнє підтвердження позивачапро те,що ним неподано іншогопозову доцього жвідповідача зтих самихпідстав, а також вона не містить попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи. Документи долучені до позовної заяви належним чином позивачем не засвідчені.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України «Про судовий збір».

Відповідно до ч.3 ст.6 Закону України «Про судовий збір» у разіколи впозовній заявіоб`єднано двіі більшевимог немайновогохарактеру,судовий збірсплачується закожну вимогунемайнового характеру.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що вона містить дві вимоги немайнового характеру, а саме: про розірвання договору найму житла в будинках державного і комунального житлового фонду та про виселення відповідачів без надання іншого житлового приміщення.

На день подання позову у п.2 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» визначено ставку судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана юридичною особою в розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2684,00 грн.

Згідно платіжної інструкції № 4479 від 21.12.2023 позивачем сплачено судовий збір у ромзірі 2684,00 грн, тобто лише за одну вимогу немайнову характеру.

Оскільки в позовній заяві об`єднано дві вимоги немайнового характеру, то позивачу необхідно додатково сплатити судовий збір в розмірі 2684,00 грн. та надати суду документ, що підтверджує сплату судового збору.

Реквізити рахунку для оплати судового збору: отримувач коштів: ГУК Волин. обл/м.Вол-Волинс./2030101, код отримувача: 38009371, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО): 38009371, рахунок отримувача: UA288999980313141206000003552, призначення платежу:*;101; (код клієнта за ЄДРПОУ); судовий збір по Володимир-Волинський міський суд Волинської області або на офіційному сайті Володимир-Волинського міського суду.

Згідно з ч.1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 175, ст.177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставінаведеного,керуючись ст.175,177,185 ЦПК України, ст. 4, 6 ЗУ «Про судовий збір»,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Комунального підприємства «Управляюча житлова компанія» Володимирської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про розірвання договору найму житла в будинках державного і комунального житлового фонду і виселення без надання іншого житлового приміщення, треті особи: Управління інфраструктури виконавчого комітету Володмиирської міської ради, ОСОБА_3 - залишити без руху.

Надати Комунальному підприємству «Управляюча житлова компанія» Володимирської міської ради строк для усунення недоліків позовної заяви зазначених в ухвалі, який становить десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, якщо він не усуне недоліки заяви у строк, встановлений судом, то заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

В іншійчастині ухвалаоскарженню непідлягає.

Суддя А.М. Лутай

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116127618
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —154/48/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні