Ухвала
від 23.01.2024 по справі 154/48/24
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/48/24

2/154/316/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження по справі, призначення підготовчого судового засідання

23січня 2024рокуСуддя Володимир-Волинськогоміського судуВолинської областіЛутай А.М.,ознайомившись зпозовною заявоюКомунального підприємства"Управляючажитлова компанія" (місце реєстрації: вул.Шевченка,11,м.Володимир, Волинськаобласть)до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) , ОСОБА_2 ( місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), треті особи Управління інфраструктури виконавчого комітету Володимирської міської ради Волинської області( місце реєстрації: вул.І.Франка,8, м.Володимир, Волинська область), ОСОБА_3 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про розірвання договору найму житла в будинках державного, комунального житлового фонду і виселення без надання іншого жилового приміщення ,-

ВСТАНОВИВ:

02.01.2024 до Володимир-Волинського міського суду Волинської області надійшов позов Комунального підприємства "Управляюча житлова компанія"до ОСОБА_2 ,ОСОБА_1 , треті особи Управління інфраструктури виконавчого комітету Володимирської міської ради Волинської області, ОСОБА_3 про розірвання договору найму житла в будинках державного, комунального житлового фонду і виселення без надання іншого жилового приміщення.

Позовна заява подана і оформлена у відповідності до вимог статей175-177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі, та повернення позову не встановлено, підсудність не порушено, питання про відкриття провадження у справі вирішено з дотриманням порядку та строків встановлених ч.1ст.187 ЦПК України, позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4ст.274 ЦПК Україниі її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1ст.189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,187,206,261,353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву Комунального підприємства "Управляюча житлова компанія"до ОСОБА_2 ,ОСОБА_1 , треті особи Управління інфраструктури виконавчого комітету Володимирської міської ради Волинської області, ОСОБА_3 про розірвання договору найму житла в будинках державного, комунального житлового фонду і виселення без надання іншого жилового приміщення та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1ст.189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження у справі.

Підготовче судовезасідання посправі призначитина 14:00 год 22.02.2024, яке відбудеться в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду Волинської області (м.Володимир, вул. Сагайдачного, 24.)

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України. До відзиву додаються:1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.4ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятоїст.178 ЦПК України, копія якої та доданих до неї документів одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого та доданих до неї документів одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua.

Направити сторонам та третій особі копію ухвали про відкриття провадження у справі, а також копію позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу і третій особі.

Запропонувати третій особі надати суду до наступного судового засідання письмові пояснення щодо позову, які відповідають вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно роз`яснити третім особам, що у разі ненадання у встановлений судом строк письмових пояснень щодо позову, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.М.Лутай

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116470275
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —154/48/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні