Ухвала
від 08.01.2024 по справі 127/5270/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/5270/21

Провадження № 22-ц/801/343/2024

Категорія: 46

Головуючий у суді 1-ї інстанції Федчишен С. А.

Доповідач:Войтко Ю. Б.

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

08 січня 2024 року м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з цивільних справ:

судді-доповідача Войтка Ю. Б.,

суддів Матківської М. В., Сопруна В. В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр» на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 29 листопада 2023 року у справі № 127/5270/21

за позовом ОСОБА_1 до Міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

встановив :

До Вінницького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга відповідача Міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр» на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 29 листопада 2023 року в якій містяться клопотання про долучення до матеріалів справи доказів, а також призначення комплексної судово-медичної експертизи.

Ухвалою суду апеляційної інстанції від 03 січня 2024 року вказану апеляційну скаргу залишено без руху та надано скаржнику п`ятиденний строк для подання документів, визначених частиною восьмою статі 62 ЦПК України, що посвідчують повноваження представника відповідача в суді апеляційної інстанції.

На виконання вимог зазначеної ухвали представником відповідача директором МКП «Медичний стоматологічний центр» Філевичем А. М. в строк визначений судом усунуто недоліки апеляційної скарги про що подано відповідну заяву разом з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та витягом з статуту підприємства про повноваження керівника.

За таких обставин апеляційна скарга відповідає вимогам статті 356 ЦПК України, подана в строки, передбачені статтею 354 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження чи повернення апеляційної скарги не встановлено.

Поряд з цим, відповідно до частини третьої статті 359 ЦПК України в ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування матеріалів справи. Якщо разом з апеляційною скаргою подано заяви чи клопотання, суд в ухвалі про відкриття апеляційного провадження встановлює строк, протягом якого учасники справи мають подати свої заперечення щодо поданих заяв чи клопотань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції дійшов до висновку про необхідність встановлення учасникам справи строку для подання своїх заперечень щодо заявлених скаржником клопотань.

Керуючись ст. 356, 359 ЦПК України,

ухвалив:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр» на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 29 листопада 2023 року.

Відзив на апеляційну скаргу може бути поданий учасниками справи протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали та з дотриманням вимог, встановлених статтею 360 ЦПК України (з наданням доказів надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи).

Надати учасникам справи строк для подання своїх заперечень щодо заявлених скаржником клопотань про долученнядоказів,а такожпризначення комплексноїсудово-медичноїекспертизи увказаній цивільнійсправі не пізніше п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати всім учасникам справи.

Одночасно апеляційний суд роз`яснює учасникам справи право заявляти відвід суддям або всьому складу суду, який відповідно до вимог статті 39 ЦПК України повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі.

Витребувати зВінницького міськогосуду Вінницькоїобласті матеріалицивільної справи№ 127/5270/21 за позовом ОСОБА_1 до Міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Ю. Б. Войтко

Судді: М. В. Матківська

В. В. Сопрун

СудВінницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116146454
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —127/5270/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 13.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Войтко Ю. Б.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні