Ухвала
від 08.01.2024 по справі 925/15/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08 січня 2024 року Справа №925/15/24

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Васяновича А.В., розглянувши матеріали

за позовом заступника керівника Смілянської окружної прокуратури

м. Сміла, Черкаської області, в інтересах держави в особі:

1. Корсунь-Шевченківської міської ради, м Корсунь-

Шевченківський, Черкаської області

2. Північного офісу Держаудитслужби, м. Київ

до приватного підприємства Будремкомплект, м. Київ

про стягнення 420 120 грн. 30 коп.,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Черкаської області з позовом звернувся заступник керівника Смілянської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Корсунь-Шевченківської міської ради, Північного офісу Держаудитслужби до приватного підприємства Будремкомплект про стягнення з відповідача 420 120 грн. 30 коп. безпідставно отриманих коштів (суми ПДВ в ціні обладнання) під час проведення розрахунків за результатами виконання договору підряду.

Позов подано до Господарського суду Черкаської області з посиланням на положення ч.5 ст.29 ГПК України.

Водночас, у позовній заяві прокурор заявив клопотання про залучення до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Комунальне некомерційне підприємство Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області.

Згідно ч. 2 та ч. 4 ст. 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи предмет спору та викладені у позовній заяві обставини, суд вважає за необхідне залучити Комунальне некомерційне підприємство Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки рішення з даної справи може вплинути на права та обов`язки вищевказаної юридичної особи.

Про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, строк подання пояснень третіми особами, яких було залучено при відкритті провадження у справі (п. 9 ч. 2 ст. 176 ГПК України).

З урахуванням викладеного та керуючись ст. ст. 50, 176, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 11 год. 30 хв. 08 лютого 2024 року.

4.Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, другий поверх, зал судових засідань №2, тел. канцелярії суду (0472) 31-21-49.

5.Встановити відповідачу строк для подання суду відзиву на позов з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України: протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6.Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов`язку (ч. 2 ст. 178 ГПК України).

7.Встановити прокурору та позивачу строк для подання суду відповіді на відзив на позов: протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

8.Встановити відповідачу строк для подання заперечення на відповідь на відзив: протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

9.Залучити Комунальне некомерційне підприємство Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області. до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

10.Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень щодо позову та відзиву: протягом десяти днів з дня отримання копій відповідних заяв по суті справи від інших учасників справи.

11.Встановити прокурору та сторонам строк для подання відповідей на письмові пояснення третьої особи: протягом п`яти днів з дня отримання відповідних письмових пояснень від третьої особи.

12.Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

13.Роз`яснити сторонам, що в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

14.Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у підготовче засідання чи у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

15. Повідомити першого позивача, відповідача та третю особу про обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

16.Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 11 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Васянович

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116148653
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 420 120 грн. 30 коп

Судовий реєстр по справі —925/15/24

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні