Ухвала
від 09.01.2024 по справі 305/29/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/29/24

Провадження по справі 2/305/234/24

Номер рядка звіту 7

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09.01.2024 м. Рахів

Суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Марусяк М.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Тячівської окружноїпрокуратури Закарпатськоїобласті,місцезнаходження:м.Тячів,вул.Незалежності,27,Закарпатської області,в інтересахдержави вособі Закарпатськоїобласної державноїадміністрації (Закарпатськоїобласної військовоїадміністрації),місцезнаходження:88008,м.Ужгород,пл.Народна,№4до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, місцезнаходження: 88008, м. Ужгород, пл. Народна, №4, ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність,

ВСТАНОВИВ:

Форма і зміст позовної заяви поданої позивачем відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, копію позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, приєднано, судовий збір оплачено відповідно до ч.2 ст.133 ЦПК та ст.4 Закону України "Про судовий збір".

Справа підсудна Рахівському районному суду Закарпатської області.

Враховуючи предмет і підставу позову, категорію справи - земельні відносини, обсяг і характер доказів, доданих до позовної заяви, позивачем не заявлялося клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, розгляд справи слід проводити в порядку загального позовного провадження.

Крім цього, в позові наявна третя особя без самостійних вимог щодо предмета спору, яку в силу ст.53 ЦПК України, слід залучити до участі в справі.

Керуючись ст.ст.14, 187 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 14 годину 00 хвилин 07 лютого 2024 року.

Залучити до участі у справі, Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України", місцезнаходження: 01601, місто Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 9А, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, зобов`язавши позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити залученійй третій особй копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Направити відповідачам ухвалу про відкриття провадження в справі з копією позовної заяви та доданих до неї документами та запропонувати протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, подати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу, третій особі - копію відзиву та доданих до нього документів, з дотриманням правил, встановлених ст.178 ЦПК України.

Направити позивачуухвалупровідкриття провадженняусправіта запропонуватиподативідповідьна відзив,здотриманнямправил,встановленихст.ст.178,179ЦПКУкраїни,протягомсеми днів з дня отримання відзиву.

Запропонувати відповідачамподатизаперечення,здотриманнямправил,встановленихст.ст.178,180ЦПКУкраїнипротягом семиднів з дня отримання відповіді на відзив.

Запропонувати третій особі надати свої письмові пояснення щодо позову, відзиву, відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Запропонувати учасникам справи надати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити відповідачам, що відповідно до ч.2 ст.191 ЦПКУкраїни у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачам, третій особй, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що відповідно до вимог ст.83 ЦПК України, відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів.

У випадку прийняття судом відмови сторони від визнання обставин суд може встановити строк для подання доказів щодо таких обставин.

Якщо зі зміною предмета або підстав позову або поданням зустрічного позову змінилися обставини, що підлягають доказуванню, суд залежно від таких обставин встановлює строк подання додаткових доказів.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

Роз`яснити учасникам справи,що у разі неможливості самостійно надати докази, право подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане разом з поданням позовної заяви, відзиву, письмових пояснень третьої особи. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання.

Відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені судом для подання відзиву.

До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо рогляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою - http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвала, у відповідності до ст.353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя Рахівського районного суду: М.О. Марусяк

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116160640
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність

Судовий реєстр по справі —305/29/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні