Ухвала
від 11.04.2024 по справі 305/29/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/29/24

Провадження по справі 2/305/234/24

УХВАЛА

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

11.04.2024. Рахівський районний суд Закарпатської області у складі:

головуючої судді Марусяк М.О.

секретаря судового засідання Вербещука В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рахів клопотання представника відповідача, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Рахівського районного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність.

10.04.2024, представник відповідача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , надіслав до суду через систему "Електронний суд" клопотання про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів (через Електронний кабінет Електронного суду), у зв`язку із запровадженням на усій території України воєнного стану через збройну агресією російської федерації проти України.

Відповідно до ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідноз вимогами ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Рахівський районний суд зареєстрований в системі vkz.court.gov.ua., а отже у суду наявна можливість здійснювати відеоконференцію на цьому ресурсі.

З метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі у справі учасників процесу, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, роз`яснивши заявнику, що відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На підставі ч.2ст.247ЦПК України,фіксування судового засідання технічними засобами не проводилось.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Провести підготовче засідання призначене на 14 годину 30 хвилин 17 квітня 2024 року у цивільній справі за позовом Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon, за посиланням на офіційному вебпорталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України він несе ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо. Для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники й камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні; мати при собі свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

Копію ухвали негайно надіслати представнику відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 для виконання.

Інформацію про проведення судового засідання в режимі відеоконференції розмістити на офіційному вебпорталі судової влади України.

Обов`язки щодо здійснення організаційних заходів, пов`язаних із функціонуванням системи відеоконференції в суді покласти на в.о. керівника апарату Рахівського районного суду Закарпатської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча: М.О. Марусяк

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118278868
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність

Судовий реєстр по справі —305/29/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні