Ухвала
від 17.04.2024 по справі 305/29/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/29/24

Провадження по справі 2/305/234/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

17.04.2024. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М. О.

секретаря судового засідання Вербещука В.А.,

за участю прокурора Ластовичака В.Ю.

представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши упідготовчому засіданнів містіРахів,в режимівідеоконференції,цивільну справуза позовомТячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність,

ВСТАНОВИВ:

05.01.2024, Тячівська окружнапрокуратура Закарпатськоїобласті,яка дієв інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) звернулася в суд з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_2 про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність.

Ухвалою судді Рахівського районного суду Закарпатської області, ОСОБА_3 від 09.01.2024 відкрито провадження у справі. Вирішено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 07 лютого 2024 року. Надановідповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позовну заяву. Залучено до участі у розгляді справи: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України", місцезнаходження: 01601, місто Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 9А, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

20.03.2024 в.о. керівника Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області, ОСОБА_4 подав до суду заяву про забезпечення позову.

Ухвалою суду від 20.03.2024, задоволено заяву в.о.керівника Тячівськоїокружної прокуратуриЗакарпатської області, ОСОБА_5 прозабезпечення позову. До вирішення справи по суті та набуття рішенням суду законної сили, забезпечено цивільний позов шляхомнакладення арештуна земельну ділянку, площею 0,1 га, з кадастровим номером: 2123656200:08:001:0657, яка розташована за межами населеного пункту, полонина Драгобрат, на території Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області.

01.04.2024 представником відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, начальником ОСОБА_6 надіслано до суду через систему "Електронний суд" клопотання про залишення позовної заяви без розгляду.

Крім того, 01.04.2024 представником відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, начальником ОСОБА_6 надіслано до суду через систему "Електронний суд" клопотання про застосування строків позовної давності.

16.04.2024, відповідач ОСОБА_2 з порушенням встановленого судом строку надіслав до суду через систему "Електронний суд" відзив на позов.

17.04.2024, виконувач обов`язків керівника Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області, ОСОБА_4 надіслав через систему "Електронний суд" заперечення проти клопотань про застосування строків позовної давності та залишення позовної заяви без розгляду.

Ухвалою судувід 17.04.2024відмовлено у задоволенніклопотанняпредставника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, начальника ОСОБА_6 про залишення позовної заяви без розгляду.

Прокурор Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури, Ластовичак В.Ю. у підготовчому засіданні просив небрати до уваги відзив на позов, оскільки такий подано з порушенням строків. Просив закрити підготовче провадження, а справу призначити до судового розгляду по суті.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області у підготовче засідання не з`явився. 21.03.2024, представником відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_6 надіслано до суду через систему "Електронний суд" письмові пояснення, в яких просить розгляд справи проводити без участі їх представника.

Відповідач, ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явився. Представник відповідача, адвокат Зінченко А.А. в судовому засіданні в режимі відеоконференції визнав, що відзив подано з порушенням строків, однак просив взяти до уваги докази подані ним разом із відзивом. Не заперечував проти закриття підготовчого засідання та призначення розгляду справи по суті.

Представник третьоїособи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України", у підготовче засідання не з`явився. Про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялися належним чином, шляхом надіслання судової повістки рекомендованим листом з повідомленням, що стверджується роздруківко з трекінгу відправлень "Укрпошти". Причини неявки суд не повідомили. Заяв та клопотань про відкладення підготовчого засідання не подавали.

Заслухавши прокурора, представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступного висновку.

У підготовчому засіданні встановлено, що підстави для відводів відсутні, сторони клопотань про укладення мирової угоди, передачу справи на розгляд третейського суду або звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді не надали. Докази, необхідні для вирішення справи по суті, в матеріалах справи наявні. Клопотань про вжиття заходів забезпечення позову і зустрічне забезпечення від учасників справи до суду не надходило. Будь-яких клопотань щодо вирішення інших питань, зазначених у ч.2 ст.197 ЦПК України, від учасників справи не було.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Приймаючи до уваги, що на виконання вимог ст.189 ЦПК України під час підготовчого засідання остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню і зібрано відповідні докази, визначено порядок розгляду справи і вчинено всі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 196-200, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадженняу цивільнійсправі №305/29/24за позовомТячівської окружної прокуратури Закарпатської області в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" про визнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Рахівського районного суду Закарпатської області за адресою: м. Рахів, вул. Карпатська, №15, Закарпатської області на 14 годину 00 хвилин, 21 травня 2024 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо рогляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою - http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвалана підставіст.353ЦПК Україниоскарженню непідлягає.

Головуюча: М.О. Марусяк

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118419397
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним наказу, скасування державних реєстрацій та повернення земельної ділянки у державну власність

Судовий реєстр по справі —305/29/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні