Ухвала
від 08.01.2024 по справі 459/3597/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/3597/23

Провадження № 2-о/459/104/2023

У Х В А Л А

судового засідання

08 січня 2024 року суддя Червоноградського міського суду Львівської області Мельникович М. В., за участю секретаря судового засідання Горощук А. О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Червонограді за правилами окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 про встановлення факту, що має юридичне значення

ВСТАНОВИВ:

26.10.2023 заявник звернувся до суду із вищевказаною заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Ухвалою від 31.10.2023 у даній справі було відкрито провадження та призначено справу до судового розгляду.

08.01.2024 учасники у судове засідання не з`явились, хоча про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, підтвердження чого міститься в матеріалах справи.

Заявник та заінтересована особи подали заяви про розгляд справи у їх відсутності, вказавши що вимоги заяви підтримують та просять задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст.247ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на зазначені обставини, суд, у відповідності до ст. 247 ЦПК України, судовий розгляд справи здійснив на підставі наявних матеріалів без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.293ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч. 3 ст.42ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Згідно ч. ч. 1, 5 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Таким чином, положення зазначеної норми передбачають те, що залучення третіх осіб до участі у розгляді справи можливе за заявою учасників справи, за заявою інших осіб, які ініціювали питання про залучення їх до участі в розгляді в якості третіх осіб, а також за волевиявленням суду.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, за необхідне залучити до участі в справі як заінтересовану особу Підлипецьку сільську раду Золочівського району Львівської області.

Залучення вищевказаної заінтересованої особи сприятиме повному та всебічному розгляду справи і, як наслідок, ухваленню законного та обґрунтованого рішення суду.

Враховуючи те, що до участі у даній справі залучено заінтересовану особу, суд вважає, що розгляд справи слід відкласти на підставі ст. 223, 240 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 42, 53, 293, 294ЦПК суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Підлипецьку сільську раду Золочівського району Львівської області (код ЄДРПОУ: 0437420, Львівська обл., Золочівський р-н, с. Підлипці, 5).

Направити залученій заінтересованій особі копію даної ухвали, копію заяви про встановлення юридичного факту, що має юридичне значення з доданими до неї документами.

Запропонувати заінтересованій особі в п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали надати письмові пояснення щодо заяви і всі докази, якими вони обґрунтовуються.

Роз`яснити заінтересованій особі, що відповідно до ч. 4-8 ст. 178 ЦПК України копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) ним одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 про встановлення факту, що має юридичне значення на 10 годину 00 хвилин 05 лютого 2024 року.

Повідомити осіб, які беруть участь у справі, про час та місце розгляду даної цивільної справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя: М. В. Мельникович

СудЧервоноградський міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116171087
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —459/3597/23

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні