Ухвала
від 09.01.2024 по справі 283/1411/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №283/1411/23 Головуючий у 1-й інст. Тимошенко А.О.

Категорія 53 Доповідач Трояновська Г. С.

У Х В А Л А

09 січня 2024 року Житомирський апеляційний суд у складі:

Головуючого судді: Трояновської Г.С.,

суддів: Талько О.Б., Павицької Т.М.,

розглянувши доповнення до апеляційної скарги керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради за позовом прокурора Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Комунальне некомерційне підприємство «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради та Комунальне некомерційне підприємство «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину

за апеляційною скаргою керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради на рішення Малинського районного суду Житомирської області від 31 жовтня 2023 року

в с т а н о в и в:

Рішенням Малинського районного суду Житомирської області позов прокурора в інтересах держави в особі Малинської міської ради до ОСОБА_1 задоволено повністю.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Малинської міської ради витрати Комунального некомерційного підприємства «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради на стаціонарне лікування потерпілої від злочину ОСОБА_2 в розмірі 2843 гривні 40 копійок.

В задоволенні позову прокурора в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради до ОСОБА_1 відмовлено повністю.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 29 гривень 64 копійки.

Не погоджуючисьіз вказанимсудовим рішенням,05.12.2023 керівник Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради надіслав на електронну адресу Житомирського апеляційного суду апеляційну скаргу.

29грудня 2023року позивач надіслав до суду апеляційної інстанціїдоповнення до апеляційної скаргина рішення Малинського районного суду Житомирської області від 31 жовтня 2023 року. Також позивачем надано докази направлення доповнень учасникам справи.

Відповідно до ч.1, 2ст. 364 ЦПК Україниособа, яка подала апеляційну скаргу, має право доповнити чи змінити її протягом строку на апеляційне оскарження. У разі доповнення чи зміни апеляційної скарги особа, яка подала апеляційну скаргу, повинна подати докази надсилання копій відповідних доповнень чи змін до апеляційної скарги іншим учасникам справи, в іншому випадку суд не враховує такі доповнення чи зміни.

Згідно із ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Таким чином доповнення до апеляційної скарги надіслані позивачем 29.12.2023 , подані із порушенням строку на апеляційне оскарження.

У пункті 11 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2008 року «Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку» роз`яснено, що апеляційний суд не наділений правом вирішувати питання про поновлення пропущеного строку на внесення змін чи доповнень до апеляційної скарги, тому відповідні заяви, подані після визначеного законом строку, не повинні прийматися до розгляду, а повертаються заявникові ухвалою судді-доповідача.

Згідност. 126 ЦПК Україниправо на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Положеннямист. 364 ЦПК Українине передбачена можливість поновлення пропущеного процесуального строку на подачу доповнень до апеляційної скарги.

Враховуючи наведене, апеляційний суд, вважає за необхідне повернути відповідачу доповнення до апеляційної скарги, у зв`язку із їх подачею із порушенням строків встановлених ст. 364 ЦПК України.

Керуючись ч.1. ст.364 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Доповнення до апеляційної скарги керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради у справі №283/1411/23 повернути особі, яка їх подала.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Судді

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116178371
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину за апеляційною скаргою керівника Коростенської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради та Малинської міської ради на рішення Малинського районного суду Житомирської області від 31 жовтня 2023 року

Судовий реєстр по справі —283/1411/23

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Постанова від 08.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Постанова від 08.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Рішення від 31.10.2023

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні