Ухвала
від 09.01.2024 по справі 335/9919/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/9919/23 2/335/369/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження по справі та

призначення розгляду справи

09 січня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Макарова В.О.,

за участю секретаря судового засідання Філатової О.О.,

представника позивача адвоката Куща Є.Є.,

представника відповідача-1 Павлюка Р.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в залі суду, в м. Запоріжжі, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , подану в особі представника позивачаадвоката Куща Євгена Євгеновича, до Головного сервісного центру МВС в Запорізькій області, ОСОБА_2 про визнання права власності на автомобіль,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Куща Є.Є., звернувся до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя з позовною заявою до Головного сервісного центру МВС в Запорізькій області, ОСОБА_2 про визнання права власності на автомобіль RENAULT KANGOO, 2004 року випуску, номер кузова НОМЕР_1 .

Ухвалоюсуддівід 16.11.2023 року, відкритопровадження у справіта призначено підготовчезасідання.

Представник позивача у судовому засіданні просив закрити підготовче провадження по справі за призначити розгляд справи по суті. Заявлені позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача-1 Головного сервісного центру МВС Павлюк Р.О. в судовому засіданні проти закриття підготовчого судового засідання та призначення розгляду справи по суті не заперечив. Позовні вимоги заперечує, надіслав на адресу суду відзив.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання повторно не з`явилася. Причини неявки відповідача суду не відомі. Остання повідомлялася про час та місце проведення підготовчого судового засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. Клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не надала, відзив на позовну заяву від неї не надходив, з огляду на що, а також враховуючи думку учасників провадження, суд вважає за можливе провести дане підготовче судове засідання за відсутності відповідача-2.

Будь-яких заяв та клопотань від учасників справи до суду не надходило.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, уточнення позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

В ході підготовчого провадження у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі сторонам, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачам.

У відповідності до ч. 2ст. 197 ЦПК України, в підготовчому провадженні судом встановлено :

- відсутність підстав для відводів;

- уточнені позовні вимоги не надавались;

- заява про зміну предмету позову не подавалась;

- 06.12.2023 року відповідачем-1 Головним сервісним центром МВС через підсистему «Електронний суд» подано до суду відзив на позовну заяву;

- клопотання про залучення співвідповідача не подавались.

- клопотання про витребування доказів не подавалось;

- клопотання про забезпечення позову не надходило;

- інших заяв та клопотаньвід учасників справи не надходило;

- наявна можливість для призначення справи до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання для розгляду справи по суті;

- під час розгляду справи по суті встановити порядок з`ясування обставин справи, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень та порядок дослідження доказів шляхом дослідження доказів наявних в матеріалах справи.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, представника відповідача-1, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки, до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті вчинені всі необхідні процесуальні дії, отже справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому засіданні немає.

Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що є всі правові підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст.197, 199, 200, 258, 260-261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 , подану в особі представника позивачаадвоката Куща Євгена Євгеновича, до Головного сервісного центру МВС в Запорізькій області, ОСОБА_2 про визнання права власності на автомобіль.

Призначити розгляд справи по суті на 06.02.2024 року о 10 годині 00 хвилин в залі судових засідань Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

В судове засідання викликати сторони.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів, судові дебати.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Макаров

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116189055
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на автомобіль

Судовий реєстр по справі —335/9919/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні