Ухвала
від 10.01.2024 по справі 347/1124/21
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/1124/21

Провадження № 2/347/13/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання

в режимі відеоконференції

10 січня 2024 року м.Косів

Суддя Косівськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті КіцулаЮ.С., розглянувши заяву завідувача Івано-Франківського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз О. Лишака про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Івано-Франківської області,-

в с т а н о в и л а :

В провадженні Косівського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи: Косівська міська рада, ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Судове засіданняпризначено на17.01.2024року о14:00год.

02.01.2024 року на адресу суду надійшло клопотання про участь судового експерта Клебан Н.М. в судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Івано-Франківської області.

Суд, перевіривши матеріали клопотання, прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. ч. 2-4 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, беручи до уваги віддаленість між адресою робочого місця експерта (Клебана Н.М.) та Косівським районним судом Івано-Франківської області, дію військового стану, вважає за необхідне клопотання задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212, 259-261 ЦПК України, суддя,-

п ос та но ви л а :

Клопотання експерта Клебана Назара Михайловича - про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Івано-Франківської області - задовольнити.

Забезпечити експерту Клебану Назару Михайловичу можливість взяти участь в судовому засіданні, яке відбудеться 17січня 2024року о14год.00хв. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, треті особи: Косівська міська рада, ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації земельної ділянки в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області (78600, м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16, Івано-Франківська область).

Косівський районний суд Івано-Франківської області доручає відповідній службовій особі Господарського суду Івано-Франківської області встановити особу експерта Клебана Н.М., вручити йому пам`ятку про процесуальні права і обов`язки та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Копії ухвали негайно надіслати до Господарського суду Івано-Франківської області - для організації її виконання, та заявнику - для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116194795
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —347/1124/21

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні