Ухвала
від 14.07.2010 по справі 4/112/07
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                          Справа №4/112/07 у 4-х томах

                                                                                                    

У Х В А Л А

"14" липня 2010 р.          м. Київ

 Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Вівдиченко Т.Р., перевіривши матеріали апеляційної скарги приватного сільськогосподарського підприємства «Господар-Плюс»на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 12 березня 2009 року по справі за позовом Спілки співвласників майна реорганізованого КСП «Зоря»до комунального підприємства «Могилів –Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації», третя особа на стороні відповідача: приватне сільськогосподарське підприємство «Господар-плюс»про визнання дій по державній реєстрації об’єктів нерухомого майна протиправними, рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно нечинними,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Господарського суду Вінницької області від 12.03.2009 року в задоволенні клопотання третьої особи на стороні відповідача про зупинення провадження у справі відмовлено та відмовлено в задоволенні заяви представника відповідача про забезпечення письмових доказів.

На вказану ухвалу суду третя особа на стороні відповідача –ПСГП «Господар-плюс»подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати оскаржувану ухвалу та ухвалити нову, якою задовольнити клопотання представника відповідача про забезпечення письмових доказів та клопотання третьої особи на стороні відповідача про зупинення провадження у справі.

Перевіривши зазначену апеляційну скаргу, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження третій особі на стороні відповідача необхідно відмовити з наступних підстав.

Згідно з положенням ч. 7 ст. 75 КАС України, ухвала про відмову в забезпеченні доказів може бути оскаржена особою, яка звернулася із заявою про забезпечення доказів.

Оскільки з відповідною заявою про забезпечення письмових доказів третя особа на стороні відповідача до суду першої інстанції не зверталась, то, враховуючи вказані вимоги процесуального закону, ПСГП «Господар-Плюс»не має процесуальної дієздатності для подачі апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції в частині відмови в задоволенні заяви про забезпечення доказів.

Що стосується решти заявлених вимог апеляційної скарги третьої особи на стороні відповідача, вважаю за необхідне зазначити, що вимогами ч. 4 ст. 156 КАС України передбачено, що про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Однак, процесуальним законом можливості оскаржити в апеляційному порядку ухвалу суду першої інстанції про відмову в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі не передбачено, тому в цій частині вимог апеляційної скарги третьої особи на стороні відповідача у апеляційного суду немає підстав для відкриття апеляційного провадження.

Відповідно до положення ч. 2 ст. 185 КАС України, ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду повністю або частково у випадках, встановлених цим Кодексом. Заперечення на інші ухвали можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Згідно з ч. 2 ст. 189 КАС України, отримавши апеляційну скаргу, суддя-доповідач протягом трьох днів перевіряє її відповідність вимогам статті 187 цього Кодексу і за відсутності перешкод постановляє ухвалу про відкриття апеляційного провадження.

Зважаючи на те, що процесуальним законом не передбачено право іншої особи звертатись з апеляційною скаргою на ухвалу про відмову в задоволенні клопотання про забезпечення доказів, а також не передбачено можливість оскаржити в апеляційному порядку ухвалу суду першої інстанції про відмову в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі, тому у відкритті апеляційного провадження за вказаною апеляційною скаргою третьої особи на стороні відповідача на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 12.03.2009 року слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 185, 189, 206 КАС України -

У Х В А Л И В:

Відмовити третій особі на стороні відповідача –приватному сільськогосподарському підприємству «Господар-Плюс»у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 12 березня 2009 року.

Ухвала може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку та строки, встановлені статтею 212 Кодексу адміністративного судочинства України.

     Суддя:                                                                                          Т.Р. Вівдиченко

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.07.2010
Оприлюднено15.10.2010
Номер документу11621191
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/112/07

Ухвала від 14.07.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Т.Р.

Ухвала від 17.08.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Т.Р.

Ухвала від 17.08.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Т.Р.

Рішення від 07.05.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Дубова Т.М.

Ухвала від 05.04.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Дубова Т.М.

Ухвала від 15.03.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Дубова Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні