Ухвала
від 11.01.2024 по справі 211/156/24
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/156/24

Провадження № 2/211/1061/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

11 січня 2024 року суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Н.О. Сарат, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , який є представником неповнолітнього ОСОБА_2 до Комунального підприємства "Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді" Криворізької міської ради про відшкодування шкоди завданої здоров`ю, -

встановив:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , який є представником неповнолітнього ОСОБА_2 до Комунального підприємства "Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді" Криворізької міської ради про відшкодування шкоди завданої здоров`ю в розмірі майнова шкода 8599,90 грн. та моральна шкода 7000,00 грн.

Позивач просив розглядати справу з викликом сторін.

Питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом або без виклику сторін, суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 277 ЦПК України).

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України. Підстав, передбачених ст. ст.185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі, судом не вбачається.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Ця справа відповідає ознакам малозначної справи, наведеним уст. 19 ЦПК України.

Згідно з приписами ч. 5ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Однак, відповідно до ч. 6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

З поданого клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін судом не встановлено жодних підстав для такого розгляду, оскільки відсутні причини, які б перешкоджали розгляду цієї справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На підставі викладеного суд приходить до висновку, що дана позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Крім того позивачем надано клопотання про витребування доказів по справі, а саме нормативно правових актів, які регулюють діяльність Комунального підприємства "Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді" Криворізької міської ради, інформацію щодо собаки та охорони території об`єкту підприємства, обгрунтовуючи, що дані докази необхідні для вирішення справи.

Але при цьому позивач не обгрунтовує в чому саме полягає необхідність вказаних доказів у справі про стягнення майнової та моральної шкоди, завданої укусом собаки, адже матеріалами справи підтверджено, що собака була прив`язана на огородженій території рятувальної станції відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 84ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 84ЦПК України, у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено про те, які вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

В клопотанні має бути зазначено, обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати, позивачем не вказано, що саме можуть підтвердити чи спростувати вказані у клопотанні докази саме у даній справі, а тому суд не вбачає підстав для їх витребування.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.258,274,279 ЦПК України, суддя -

ухвалив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , який є представником неповнолітнього ОСОБА_2 до Комунального підприємства "Аварійно-рятувальна мобільна служба рятування на воді" Криворізької міської ради про відшкодування шкоди завданої здоров`ю.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

У задоволенні клопотання позивача про витребування доказів - відмовити.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 4ст. 178 ЦПК Україникопія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно п. 2 ч. 5ст. 178 ЦПК Українидо відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 8ст. 178 ЦПК України, у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву, а відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

Повідомити, що за клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dv.dp.court.gov/ua/sud0411/gromadyanam/csz.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. О. Сарат

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116223484
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —211/156/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні