Ухвала
від 10.01.2024 по справі 741/125/24
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 741/125/24

Провадження № 2/741/216/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

м. Носівка 10 січня 2024 року

Суддя Носівського районного суду Чернігівської області Киреєв О.В., розглянувши та вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Україна», Мринської територіальної громади в особі Мринської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання незаконними та скасування Свідоцтва на право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства, рішення Комісії з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування аграрного сектора економіки КСП "Україна", акта приймання передачі майна пайового фонду, рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень, витребування з незаконного володіння майнового паю члена колективного сільськогосподарського підприємства "Україна",

встановив:

Позивач, місце проживання якого: АДРЕСА_1 , звернувся до судуіз цимпозовом довідповідачів,місце проживання та місцезнаходження яких: АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , просив визнати незаконними та скасувати Свідоцтво на право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства, рішення Комісії з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування аграрного сектора економіки КСП "Україна", акта приймання передачі майна пайового фонду, рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень, витребування з незаконного володіння майнового паю члена колективного сільськогосподарського підприємства "Україна".

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Носівського районного суду Чернігівської області.

Відповідно до норм чинного ЦПК України вважаю за доцільне розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

У позовній заяві позивачем зазначено третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, відділ "Центр надання адміністративних послуг" Бобровицької міської ради.

Порядок вступу у справу та залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, визначений ст. 53 ЦПК України.

Позивачем не подано у встановленому ЦПК України порядку заяви про залучення до участі у справі третьої особи, не зазначено підстав, на яких належить залучити до участі у справі третю особу, а тому на стадії відкриття провадження у справі відсутні підстави для залучення до участі у справі відділу "Центр надання адміністративних послуг" Бобровицької міської ради, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст.ст. 53, 187, 189, 190, 191 ЦПК України,

постановив:

Відкрити позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Україна», Мринської територіальної громади в особі Мринської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання незаконними та скасування Свідоцтва на право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства, рішення Комісії з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування аграрного сектора економіки КСП "Україна", акта приймання передачі майна пайового фонду, рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень, витребування з незаконного володіння майнового паю члена колективного сільськогосподарського підприємства "Україна".

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у відкритому судовому засіданні у залі Носівського районного суду Чернігівської області (вул. Комунальна, 28, м. Носівка, Чернігівська область, 17100) на 14 годину 30 хвилин 12 березня 2024 року.

Відповідачі мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву у порядку, визначеному ст. 191 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію цієї ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://no.cn.court.gov.ua/sud2516.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116259172
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —741/125/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні