Ухвала
від 11.01.2024 по справі 513/32/24
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/32/24

Провадження № 2/513/203/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

11 січня 2024 року суддя Саратського районного суду Одеської області Бучацька А.І. вивчивши позовну заяву виконувача обов`язків керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури Руслана Ковальського в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Дергеокадастру в Одеській області до Саратської районної державної адміністрації Одеської області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства "Кулевча", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, визнання незаконним та скасування розпорядження голови Саратської районної державної адміністрації №79/А-95 від 01.03.2005 в частині затвердження протоколу загальних зборів власників сертифікатів на земельну частку (пай) по СВК "Росія" відносно ОСОБА_1 ,

У С Т А Н О В И Л А:

За змістом ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред`являються в суд за місцезнаходженням майна або основної його частини.

У відповідності до частини 1 ст. 19 ЦПК України даний спір розглядається у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України. Судовий збір сплачений відповідно до підпункту 2 пункту 1 частини 2 ст.4 Закону України "Про судовий збір".

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, для залишення позовної заяви без руху або її повернення прокурору, передбаченихч.4 ст.56, ст.ст.185, 186 ЦПК України,не встановлено.

Частиною 4 ст.19 ЦПК України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд вважає, що з огляду на предмет спору, категорію та складність справи, кількість сторін та інших учасників справи, справу слід розглядати в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.19, 274, 187, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И Л А:

позовну заяву виконувача обов`язків керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури Руслана Ковальського в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Дергеокадастру в Одеській області до Саратської районної державної адміністрації Одеської області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства "Кулевча", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, визнання незаконним та скасування розпорядження голови Саратської районної державної адміністрації №79/А-95 від 01.03.2005 в частині затвердження протоколу загальних зборів власників сертифікатів на земельну частку (пай) по СВК "Росія" відносно ОСОБА_1 , - прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 19 лютого 2024 року о 14 годині з викликом прокурора, сторін та їх представників.

Направити прокурору копію ухвали, а позивачу та відповідачам - копію ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надання: суду - письмового відзиву на позовну заяву та доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані прокурором, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву іншим учасникам справи; позивачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачам п`ятнадцятиденний строк із дня отримання відзиву для надання: суду відповіді на відзив, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив іншим учасникам справи; відповідачам та третій особі копію відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://st.od.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. І. Бучацька

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116271300
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/32/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні