Ухвала
від 15.01.2024 по справі 332/2354/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/2354/23

Провадження №: 2/332/79/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2024 р. м. Запоріжжя

Заводський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді:Погрібної О.М.,

секретаря судового засідання:Пономаренко Л.Д.,

за участю представника позивача адвоката Хорунжого Я.В.

відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Заводського районного суду м.Запоріжжяперебуваєцивільна справа за вищевказаним позовом.

В підготовчому судовому засіданні 15.01.2024 представник позивача адвокат Хорунжий Я.В. заявив письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору районну адміністрацію Запорізької міської ради по Заводському району, як орган опіки та піклування, оскільки відповідач проживає в АДРЕСА_1 , у зв`язку з цим є доцільним залучення до розгляду справи Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району та для надання суду органом опіки та піклування висновку про доцільність позбавлення ОСОБА_1 батьківських прав.

Відповідач у підготовчому судовому засіданні не заперечував проти задоволення заявленого представником позивача клопотання.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів зокрема, щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

На підставі викладеного, враховуючи досліджені матеріали справи, суд вбачає обґрунтованою участь районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району, як органу опіки та піклування в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 адвоката Хорунжого Ярослава Валерійовича,про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору задовольнити.

Залучити до участі у справі районну адміністрацію Запорізької міської ради по Заводському району, як орган опіки та піклування (місцезнаходження: м. Запоріжжя, вул. Лізи Чайкійної, буд. 56)в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав.

Підготовче засідання відкласти на12-00 год. 16.02.2024.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити всіх учасників справи.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору районній адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району, як органу опіки та піклування, направити копію цієї ухвали.

Зобов`язати позивача ОСОБА_2 ,відповідно до вимог ч. 3 ст. 187 ЦПК України, направити позовну заяву зі всіма додатками третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору районній адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району, як органу опіки та піклування та надати суду докази цього відправлення.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору районній адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району, як органу опіки та піклування, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень в порядку ст. 181 ЦПК України та висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Погрібна

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116272009
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —332/2354/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні