Ухвала
від 03.04.2024 по справі 332/2354/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/2354/23

Провадження №: 2/332/79/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2024 р. м. Запоріжжя

Заводський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді: Погрібної О.М., секретаря судового засідання: Пономаренко Л.Д., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, як органи опіки та піклування: районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району, про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

У провадженні Заводського районного суду м.Запоріжжя перебуває цивільна справа за вищевказаним позовом.

02 квітня 2024 року від представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Хорунжего Я.В. на адресу суду надійшло клопотання про залучення, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог,- Центральне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як орган опіки та піклування. Адреса 49101 м. Дніпро, вул. Антоновича, буд.30/32, тел.0567222216, електронна адреса: central.uszn@dmr.dp.ua, ЄДРПОУ 42788347. Клопотання обґрунтоване місцезнаходженням (проживанням) позивачки та дитини ОСОБА_2 .

До клопотання долучені копії довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб ОСОБА_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з яких вбачається, що їх фактичним місцем проживання з 02.04.2024 є: АДРЕСА_1 .

Позивачка ОСОБА_1 та її представник адвокат Хорунжий Я.В., які про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином, у підготовче судове засідання не з`явилися.

Відповідач ОСОБА_2 , який про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлений належним чином, у підготовче судове засідання не з`явився, надав заяву про проведення призначеного на 03.04.2024 судового засідання за його відсутності, проти залучення в якості третьої особи Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як органу опіки та піклування, не заперечує.

Представниця третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району, яка про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлена належним чином, у підготовче судове засідання не з`явилася, надала заяву про розгляд справи за її відсутності, з урахуванням прав та інтересів дитини.

Представниця третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району, яка про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлена належним чином, у підготовче судове засідання не з`явилася, надала заяву про перенесення підготовчого судового засідання, у зв`язку із необхідністю додаткового часу для підготовки висновку по справі.

Згідно з вимогами ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.4 ст.19 СК України, при розгляді судом спорів зокрема, щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, забезпечення законних прав та інтересів осіб, оскільки саме орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Центральне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Хорунжого Ярослава Валерійовича, про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - задовольнити.

Залучити до участі у справі Центральне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як орган опіки та піклування, адреса: 49101 м.Дніпро, вул.Антоновича, буд.30/32, тел.0567222216, електронна адреса: central.uszn@dmr.dp.ua, ЄДРПОУ 42788347, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, яки не заявляють самостійних вимог на предмет спору, як органи опіки та піклування: районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району, про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, яки не заявляють самостійних вимог на предмет спору, як органи опіки та піклування: районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району, Центральне управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, про позбавлення батьківських прав, відкласти на 13 травня 2024 року на 11 годину 00 хвилин, розгляд справи проводити у приміщенні Заводського районного суду м. Запоріжжя за адресою: вул.М.Симчича, 65.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити всіх учасників справи.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральному управлінню соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як органу опіки та піклування, направити копію цієї ухвали.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 , відповідно до вимог ч. 3 ст. 187 ЦПК України, направити позовну заяву зі всіма додатками третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральному управлінню соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як органу опіки та піклування, та надати суду докази цього відправлення.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральному управлінню соціального захисту населення Дніпровської міської ради у Центральному районі, як органу опіки та піклування, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень в порядку ст. 181 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Погрібна

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118107217
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —332/2354/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні