Ухвала
від 10.01.2024 по справі 201/4499/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/4499/23

Провадження № 2-зз/201/7/2024

УХВАЛА

10 січня 2024 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді Федоріщева С.С.,

при секретарі Максимовій О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності.

До Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська 30 листопада 2023 року надійшла заява ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 19 квітня 2023 року, з посиланнями на те, що 25 вересня 2023 року судом було ухвалено рішення по вказаній справі, яке набрало законної сили. Враховуючи наведене, заявник вважає, що необхідність в застосуванні вищевказаних заходів забезпечення відпала.

Сторони у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Представник ОСОБА_1 надала суду заяву з проханням розглядати заяву про скасування заходів забезпечення позову без її участі.

Згідно із ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, оцінивши докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому їх дослідженні, дійшов до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Як встановлено судом і це підтверджується матеріалами справи, ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 19 квітня 2023 року було до набрання законної сили рішенням у цивільній справі № 201/4499/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності, вжито заходи забезпечення позову шляхом заборони вчиняти будь-яким особам будь-які дії з відчуження, оформлення, переоформлення та державної реєстрації, реєстраційних дій, пов`язаних з реєстрацією та перереєстрацією речових прав на нерухоме майно, заборонити внесення будь-яких змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вчинення відчуження в примусовому порядку (в порядку виконавчого провадження, виконавчих написів та інших дій) щодо: паркувального місця №64 у підвалі у приміщенні 133, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішенням Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 25 вересня 2023 року позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності було задоволено.

Суд вправі скасувати вид забезпечення позову по будь-якій справі, яка знаходиться в його провадженні, коли відпаде потреба в ньому або в забезпеченні позову взагалі.

Заходи забезпечення позову скасовуються судом, який їх застосував, якщо відпали підстави, з якими закон пов`язує можливість застосування таких заходів.

Відповідно до ч. 7 ст. 158 ЦПК України у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

З огляду на викладене та враховуючи, що рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 25 вересня 2023 року набрало законної сили, суд приходить до висновку, що подана заява про скасування заходів забезпечення позову є обґрунтованою, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись 158, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності задовольнити.

Заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 19 квітня 2023 року, якою було до набрання законної сили рішенням у цивільній справі № 201/4499/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного будівельно-монтажного підприємства «Строїтель-П», третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Міщенко Марина Вікторівна про визнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності, вжито заходи забезпечення позову шляхом заборони вчиняти будь-яким особам будь-які дії з відчуження, оформлення, переоформлення та державної реєстрації, реєстраційних дій, пов`язаних з реєстрацією та перереєстрацією речових прав на нерухоме майно, заборонити внесення будь-яких змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вчинення відчуження в примусовому порядку (в порядку виконавчого провадження, виконавчих написів та інших дій) щодо: паркувального місця №64 у підвалі у приміщенні 133, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , скасувати.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.С. Федоріщев

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116277293
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів недійсними, припинення права власності та скасування державної реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —201/4499/23

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Рішення від 25.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні