Ухвала
від 15.01.2024 по справі 728/3677/23
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/3677/23

Номер провадження 2/728/113/24

У Х В А Л А

15січня 2024року місто Бахмач

Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменко П.І., розглянувши можливість проведення судового розгляду в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Бахмацького відділу державної виконавчої служби у Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 , СТОВ «Злагода» про переведення прав та обов`язків покупця,

у с т а н о в и в :

1. ОСОБА_1 (далі позивач) звернувся з позовною заявою до ОСОБА_2 (далі відповідач-1), Бахмацького відділу державної виконавчої служби у Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (далі відповідач-2) з вимогою про переведення прав та обов`язків покупця.

2. Підготовче засідання по вказаній справі призначено на 22 січня 2024 року на 15 годину 00 хвилин.

3. 11 січня 2024 року до Бахмацького районного суду Чернігівської області від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Вагоровської А.Е. надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

4. Відповіднодо частинипершої статті212Цивільного процесуальногокодексу України (далі ЦПК) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

5. А згідно частини третьої статті 212 ЦПК учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

6. Оскільки клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції обґрунтоване неможливістю представника позивача прибути до Бахмацького районного суду Чернігівської області в підготовче засідання, враховуючи віддаленість місця знаходження представника позивача і наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, Суд вважає за можливе провести зазначене підготовче засідання та всі подальші судові засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису за допомогою программного забезпечення за посиланням vkz.court.qov.ua.

Керуючись статтями 212, 258, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

1. Забезпечити участь представникапозивача ОСОБА_1 адвоката ВагоровськоїАнжеліки Едуардівниу проведенніпідготовчого засіданнята всіхподальших судовихзасіданнях врежимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду звикористанням власнихтехнічних засобівта електронногоцифрового підписуза допомогоюпрограмного забезпечення за посиланням vkz.court.qov.ua.

2. Підготовче засідання призначене на 22січня 2024 року на 15 годину 00 хвилин.

3. Попередити особу, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відео конференції, що відповідно до частини п`ятої статті 212 Цивільного процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надіслати особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду

Чернігівської області П.І. Пархоменко

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116285408
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —728/3677/23

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні