Ухвала
від 12.01.2024 по справі 695/3204/22
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/3204/22

номер провадження 2/695/149/24

УХВАЛА

12 січня 2024 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Ушакової К.М.,

за участю: секретарів судового засідання - Коршуна Є.А.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника третьої особи - Курятник С.А. ,

представника відповідача - адвоката Побиванця Ю.В.,

відповідача - ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області в інтересах малолітніх: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , третя особа служба у справах дітей виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

у провадженні суду перебуває на розгляді цивільна справа за позовною заявою Виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області в інтересах малолітніх: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , третя особа служба у справах дітей виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою судді Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 28.11.2022 відкрито провадження у цивільній справі, визначено розгляд проводити за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою судді Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 21.03.2023 закрито підготовче засідання у цивільній справі та призначено справу до судового розгляду у порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні.

Ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 17.10.2023 вирішено повернутися у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області в інтересах малолітніх: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , третя особа служба у справах дітей виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів до підготовчого засідання. Викликати у судове засідання малолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для з`ясування його думки у справі на стадії розгляду справи по суті. Заслуховування думки дитини здійснити без присутності батьків, їх представників, за участю представника та психолога служби у справах дітей виконавчого комітету Вознесенської сільської ради Золотоніського району Черкаської області на стадії розгляду справи по суті.

Ухвалою судді Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 17.11.2023 закрито підготовче засідання у цивільній справі та призначено справу до судового розгляду у порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні.

Представник відповідача ОСОБА_3 адвокат Побиванець Ю.В. у судовому засіданні заявив клопотання про залучення психолога КП «Золотоніський Центр надання соціальних послуг» під час надання пояснень у судовому засіданні малолітнім ОСОБА_4 .

Інші учасники судового процесу у судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи в межах заявленого клопотання представником позивача, суд приходить до наступних висновків.

Згідно заяви сільського голови Титаренка О. від 31.10.2023 на території Вознесенської територіальної громади в жодній установі не введена штатна одиниця психолога. Тому залучення психолога до справи №695/3204/22 є неможливим.

Відповідно до ч.2 ст. 171 СК України дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, поновлення батьківських прав, а також спору щодо управління її майном.

Згідно з ч. 1 ст. 232 ЦПК України допит малолітніх свідків і, за розсудом суду, неповнолітніх свідків проводиться в присутності батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, якщо вони не заінтересовані у справі, або представників органів опіки та піклування, а також служби у справах дітей.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду всіх обставин у справі та перевірки їх відповідними доказами, враховуючи, що діти мають право безпосередньо висловлювати свою думку, суд вважає за доцільне клопотання представника відповідача задовольнити та вислухати думку малолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у судовому засіданні з приводу спору щодо позбавлення батьківських прав.

З метою забезпечення опитування дитини в судовому процесі, для повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити психолога до участі у справі.

З урахуванням викладеного вище, суд вважає за необхідне залучити психолога Золотоніського Центру надання соціальних послуг під час надання пояснень малолітнім ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 247, 260, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі під час надання пояснень малолітнім ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психолога Золотоніського Центру надання соціальних послуг (місцезнаходження за адресою: вул. Благовіщенська 87, м.Золотоноша), якого зобов`язати надати суду оригінал і копію відповідних документів, які підтверджують повноваження психолога та відповідну посаду.

Зобов`язати Золотоніський Центр надання соціальних послуг забезпечити явку психолога у судове засідання, яке відбудеться об 14.15 год. 14.02.2024.

Копію ухвали направити Золотоніському Центру надання соціальних послуг та учасникам судового процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: К.М. Ушакова

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116290832
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —695/3204/22

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні