Ухвала
від 11.01.2024 по справі 909/23/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.01.2024 м. Івано-ФранківськСправа № 909/23/23

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Горпинюка І.Є., за участю секретаря судового засідання Феденько Н.М., учасників у справі про банкрутство: ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" арбітражного керуючого Ловаса В.О., представника ініціюючого кредитора Приватного фермерського господарства "Геліос" адвоката Булавинця М.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 909/23/23 за заявою Приватного фермерського господарства "Геліос" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд",

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Івано-Франківської області на стадії ліквідаційної процедури перебуває справа за заявою Приватного фермерського господарства "Геліос" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд".

Постановою Господарського суду Івано-Франківської області від 14.08.2023 припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича; боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" строком на п`ять місяців; призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича, серед іншого, суд зобов`язав ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" один раз у місяць надавати суду та комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" документально підтверджені проміжні звіти про хід ліквідаційної процедури з інформацією про фінансове становище боржника та використання його коштів. Після завершення всіх розрахунків з кредиторами Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" ліквідатору подати до суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника, з додатками, визначеними ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства.

Враховуючи, що постановою про визнання боржника банкрутом від 14.08.2023 відкрито ліквідаційну процедуру щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" строком на п`ять місяців, тобто до 15.01.2024 (14.01.24 - неділя), 19.12.2023 суд постановив ухвалу, якою призначив судове засідання у справі № 909/23/23 на 11.01.2024 та зобов`язав ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" у строк до 10.01.2024 (включно): завершити ліквідаційну процедуру (подати суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника, з додатками, визначеними ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства) або подати суду обґрунтоване клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури; у випадку не завершення ліквідації боржника подати суду та кредиторам звіт про виконану роботу з доказами, які підтверджують вчинені у ліквідаційній процедурі дії.

09.01.2024 до суду надійшло клопотання ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" вих. № 1-34/23/53 від 08.01.2024 (вх. № 273/24) в якому арбітражний керуючий Ловас В.О. просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Бетон Груп Трейд" на 4 (чотири) місяці.

До зазначеного клопотання додано: відомість реєстрації кредиторів на засіданні комітету кредиторів від 04.01.2024; протокол №4 засідання комітету кредиторів від 04.01.2024; звіт про нарахування основної грошової винагороди та понесених витрат ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" у справі № 909/23/23 про банкрутство ТОВ "Бетон Груп Трейд" за період 01.10.2023-31.12.2023 р.р.; звіт ліквідатора про проведену роботу у справі № 909/23/23 про банкрутство ТОВ "Бетон Груп Трейд" за жовтень-грудень 2023 року з додатками.

У судове засідання, призначене на 11.01.2024, з`явилися арбітражний керуючий Ловас В.О. та представник ініціюючого кредитора Приватного фермерського господарства "Геліос" адвокат Булавинець М.М.; інші учасники справи не з`явилися; про дату, місце та час судового засідання у справі № 909/23/23 повідомлені належним чином (явка не визнавалася судом обов`язковою).

В судовому засіданні 11.01.2024 арбітражний керуючий прозвітував про виконану роботу та звернув увагу суду на неможливість у визначений судом строк - до 15.01.2024, закінчення ліквідаційної процедури, в зв`язку з чим підтримує клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Бетон Груп Трейд" на 4 (чотири) місяці.

В обґрунтування поданого клопотання ліквідатор покликається на те, що ним проводяться усі необхідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, щодо здійснення ліквідаційної процедури відносно банкрута, які на даний час немає можливості завершити. При цьому зазначає, що 04.01.2024, відбулись збори комітету кредиторів ТОВ "Бетон Груп Трейд" на яких, серед іншого, заслухано, погоджено проміжний звіт ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" про проведену роботу; доручено ліквідатору ТОВ "Бетон Груп Трейд" звернутись до суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута строком на 4 місяці.

Представник ініціюючого кредитора в судовому засіданні підтвердив зазначені вище доводи ліквідатора боржника та просить суд задовольнити подане клопотання.

Розглянувши клопотання ліквідатора боржника про продовження строку ліквідаційної процедури боржника, заслухавши пояснення учасників справи та дослідивши матеріали справи в цілому, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Згідно приписів ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 6 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з абзацом п`ятим п. 16 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства, установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки, зокрема, ліквідації боржника.

Враховуючи введення в Україні воєнного стану Указом Президента України № 64/2002 від 24.02.2022 з 05-30 год. 24.02.2022, і що такий воєнний стан продовжує тривати на день постановлення цієї ухвали, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, суду не представлений звіт та ліквідаційний баланс банкрута, суд дійшов висновку про необхідність продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора.

Дата складення повного судового рішення: 16.01.2024.

Керуючись ст. 60, 61, 65 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

клопотання ліквідатора ТОВ "Бетон Груп Трейд" арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича вих. № 1-34/23/53 від 08.01.2024 (вх. № 273/24 від 09.01.2024) про продовження строку ліквідаційної процедури задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" та повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ловаса Василя Олексійовича на 4 (чотири) місяці - до 15.05.2024.

Призначити судове засідання у справі на 14.05.2024 о 10:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 8.

Ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд" у строк до 13.05.2024.

- завершити ліквідаційну процедуру (подати суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника, з додатками, визначеними ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства) або подати суду обґрунтоване клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури;

- у випадку не завершення ліквідації боржника подати суду та кредиторам звіт про виконану роботу з інформацією про фінансове становище боржника та використання його коштів і доказами, які підтверджують вчинені у ліквідаційній процедурі дії.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду у визначені ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України, ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства строк та порядку.

Суддя І.Є. Горпинюк

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116318700
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Бетон Груп Трейд

Судовий реєстр по справі —909/23/23

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 13.11.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 07.09.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні