Ухвала
від 16.01.2024 по справі 217/9/24
АВДІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 217/9/24

Провадження № 2/217/16/2024

У Х В А Л А

про передачу цивільної справи за підсудністю

16 січня 2024 року Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Пронін С.Г., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

ВСТАНОВИВ:

До Авдіївського міського суду Донецької області з надійшла позовна заява Акціонерного товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

За приписами ч. 6 ст. 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Як вбачається із змісту позовної заяви та копії паспорта відповідача, місцем реєстрації ОСОБА_1 , є АДРЕСА_1 , яке до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX, належало до території Ясинуватського району Донецької області, що перебувало в межах територіальної юрисдикції Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області.

Розпорядженням Голови ВССУ з розгляду цивільних та кримінальних справ від 02.09.2014 № 27/0/38-14, змінено територіальну підсудність судових справ, які підсудні Ясинуватському міськрайонну суду Донецької області, із визначенням підсудності Дружківському міському суду Донецької області.

Отже розгляд даної позовної заяви належить до територіальної юрисдикції Дружківського міського суду Донецької області.

Частиною 9 статті 187 ЦПК України визначено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, пунктом першим частини першої якої передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовну заяву подано до Авдіївського міського суду Донецької області з порушенням правил територіальної юрисдикції (підсудності).

За таких обставин, враховуючи, що справа за позовом Акціонерного товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором не підсудна Авдіївському міському суду Донецької області, суд доходить висновку про необхідність передання цієї справи за підсудністю до Дружківського міського суду Донецької області.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.27, 31, 187, 258, 260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - передати за підсудністю до Дружківського міського суду Донецької області.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Копію ухвали надіслати позивачу для відома.

Роз`яснити позивачу, що передача цивільної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя Авдіївського міського

суду Донецької області С.Г. Пронін

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116322942
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —217/9/24

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні