Ухвала
від 20.02.2024 по справі 217/9/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/974/2024

ЄУН 217/9/24

УХВАЛА

про прийняття справи до провадження

20.02.2024 року суддя Дружківського міського суду Донецької області Давидовська Т.В., розглянувши матеріали справи за позовною заявою Акціонерного Товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

встановив:

До Дружківського міського суду Донецької областіз Авдіївського міського суду Донецької області надійшла позовна заява Акціонерного Товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором для розгляду за підсудністю.

Відповідно до ч.9ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч.1ст. 31 ЦПК Українипередбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно дост. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначеністаттями 185-186Цивільного процесуальногокодексу України (далі ЦПК України), для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому цивільну справу № 217/9/24 за позовною заявою Авдіївського міського суду Донецької області надійшла позовна заява Акціонерного Товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, слід прийняти до свого провадження.

Ураховуючи предмет та ціну позову, відповідно до вимог ч. 6ст. 19 ЦПК Українизазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ч.1ст. 274, ч.7 ст.277 ЦПК Українисправа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

З метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідача для належного повідомлення про судові засідання і недопущення порушення його прав, суд вважає за необхідне зобов`язати Міністерство соціальної політики України надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо відповідача.

На підставівикладеного та керуючись статтями 19, 187, 274, 277 ЦПК України,

ухвалив:

1.Прийняти справу до провадження за позовною заявою Авдіївського міського суду Донецької області надійшла позовна заява Акціонерного Товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

2.Судовий розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3.зобов`язати Міністерство соціальної політики України (адреса знаходження: вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ, 01601, infozapit@mlsp.gov.ua) надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення (із зазначенням адреси фактичного проживання, засобів зв`язку, електронної пошти тощо):

4. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

5.З метоюоперативного розглядусправи витребуванасудом інформаціямає бутинадіслана на електронну адресу Дружківського міського суду Донецької області: inbox@dr.dn.court.gov.ua, приміткою «для судді Давидовської Т.В. справа № 217/9/24».

6.Судове засідання призначитина 10квітня 2024року о09-30год., що відбудеться у приміщенні Дружківського міського суду Донецької області (Донецька область, м. Дружківка, вул. Енгельса, 45), в яке викликати сторін.

7.Відповідачу уп`ятнадцятиденний строкз дняотримання ухвалинадати досуду відзивна позов,складений увідповідності дост.178ЦПК України,до якогододати:1)докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

8.Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

9.Позивачу у десятиденний строк з дня отримання відзиву, але не пізніше 10квітня 2024 року, надати безпосередньо до суду відповідь на відзив з викладенням своїх міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

10.Роз`яснити сторонам, що згідно положень ст.83 ЦПК України усі докази повинні бути надані сторонами до 10квітня 2024 року безпосередньо до суду. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

11.Копію ухвали надіслати учасникам процесу, копію позовної заяви та доданих документів відповідачеві.

12.Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з правами та обов`язками учасника справи, одержати інформацію щодо справи, а також усю іншу необхідну інформацію в розділі «Громадянам» на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://dr.dn.court.gov.ua

13.Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Донецької області.

14.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т.В. Давидовська

20 лютого 2024 р.

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117088966
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —217/9/24

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні