Ухвала
від 10.04.2024 по справі 217/9/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/974/2024

ЄУН 217/9/24

Дружківський міський суд Донецької області

У Х В А Л А

10.04.2024 року м. Дружківка

Дружківський міськийсудДонецькоїобласті у складі

головуючого судді Давидовської Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Шищенко Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовноюзаявою Акціонерного Товариства «ОТП Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

встановив:

Позивач Акціонерне товариство «ОТП Банк» звернувся досуду ізпозовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором в сумі 43965,78 грн.

Ухвалою суду від 20.02.2024 року відкрито провадження у справі. Судовий розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, розгляд справи просив проводити без участі представника «ОТП Банк». Позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити. Проти винесення заочного рішенні не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з`явився. Судом вживалися заходи щодо повідомлення відповідача про місце, день та час розгляду справи належним чином шляхом. Клопотань та заяв до суду не надходило.

На підставі ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), у зв`язку з неявкою всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожній особі гарантовано право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Основними засадами судочинства відповідно до частини першої статті 129 Конституції України визначено, зокрема, рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Права та обов`язки учасників справи закріплені у статтях 43, 49 ЦПК України, згідно з якими відповідач має право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (стаття 12 ЦПК України).

Європейський суд з прав людини роз`яснив, що принцип рівності сторін - це один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду, який передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище порівняно з опонентом.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що розгляд справи слід відкласти, повідомивши сторони про наступне судове засідання.

На підставістатей 223,240,258-260Цивільного процесуальногокодексу України, суд

ухвалив:

Відкласти судовий розгляд справи до 13.05.2024 року до 08-30 години.

Роз`яснивши сторонам право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://dr.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Головуючий суддя Т.В. Давидовська

10 квітня 2024 р.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118278770
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —217/9/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні