Ухвала
від 17.01.2024 по справі 177/2671/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/2671/23

Провадження № 2/177/235/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2024 року

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г.Г., розглянувши відзив ОСОБА_1 на позовну заяву Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, в інтересах Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області районна військова адміністрація, про розірвання договору оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку водного фонду, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Криворізького районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовною заявою Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, в інтересах Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області районна військова адміністрація, про розірвання договору оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку водного фонду.

Ухвалою судді від 02 січня 2024 року по вказаній справі відкрито провадження, визначено про проведення розгляду справи в порядку загального позовного провадження. Відповідачу роз`яснено право на подання відзиву на позовну заяву та визначений строк для його подання.

16.01.2024 відповідач ОСОБА_1 через канцелярію суду подав відзив на позовну заяву.

Ознайомившись з відзивом на позовну заяву, суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1, ч. 2 ст. 174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Згідно з ч. 1, ч. 4, ч. 5 ст. 178 ЦПК України, у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Відповідач, в порушення вимог ч. 5 ст. 178 ЦПК України, до відзиву на позовну заяву не надав документів, що підтверджують надсилання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на вищезазначене суддя приходить до висновку про необхідність повернення відповідачу відзиву на позовну заяву без розгляду, оскільки він поданий без додержання вимог ч. 1 ст. 187 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 174, 178, 183 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відзив ОСОБА_1 на позовну заяву Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області, в інтересах Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області районна військова адміністрація, про розірвання договору оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку водного фонду- повернути відповідачу без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116348462
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —177/2671/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні