Ухвала
від 16.01.2024 по справі 910/18918/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"16" січня 2024 р. Справа№910/18918/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Владимиренко С.В.

суддів: Корсака В.А.

Євсікова О.О.

розглянувши заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Дзюбенка Сергія Михайловича та заяву представника Акціонерного товариства «Банк Авангард» - адвоката Повара Олександра Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

при розгляді апеляційної скарги Держави в особі Кабінету Міністрів України

на ухвалу Господарського суду міста Києва від 15.12.2023

у справі №910/18918/23 (суддя Васильченко Т.В.)

за позовом Держави в особі Кабінету Міністрів України

до 1) Акціонерного товариства «Банк Авангард»

2) ОСОБА_1

3) ОСОБА_2

4) Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний капітал Україна»

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

В провадженні колегії суддів у складі: головуючий суддя - Владимиренко С.В., судді: Корсак В.А., Євсіков О.О. перебуває справа №910/18918/23, розгляд якої призначено у судовому засіданні на 18.01.2024.

15.01.2024 на адресу Північного апеляційного господарського суду надійшла заява представника ОСОБА_1 - адвоката Дзюбенка Сергія Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою додатку "EasyCon". Документ сформований в системі «Електронний суд».

15.01.2024 на адресу Північного апеляційного господарського суду надійшла заява представника Акціонерного товариства «Банк Авангард» - адвоката Повара Олександра Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою додатку "EasyCon". Документ сформований в системі «Електронний суд».

При вирішенні даних заяв про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд виходить з наступного.

Статтею 197 ГПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Частиною 3 статті 197 ГПК України визначено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5 ст. 197 ГПК України).

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду даної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Дзюбенка Сергія Михайловича та заяву представника Акціонерного товариства «Банк Авангард» - адвоката Повара Олександра Миколайовича про проведення судового засідання в режимі відеоконфереції .

Північний апеляційний господарський суд звертає увагу учасників справи, що з 05 жовтня 2021 року офіційно розпочали функціонування три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: "Електронний кабінет", "Електронний суд", підсистема відеоконференцзв`язку, у зв`язку з чим, відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Керуючись ст.ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Дзюбенка Сергія Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

2. Заяву представника Акціонерного товариства «Банк Авангард» - адвоката Повара Олександра Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

3. Судове засідання у справі №910/18918/23 в режимі відеоконференції відбудеться 18.01.2024 о 11 год. 00 хв., в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А. (зал судових засідань № 6, ІІ поверх).

4. Особи, які братиму участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду:

представник ОСОБА_1 - адвокат Дзюбенко Сергій Михайлович, зареєстрований в системі "EasyCon" за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону НОМЕР_1 .

представник Акціонерного товариства «Банк Авангард» - адвокат Повар Олександр Миколайович, зареєстрований в системі "EasyCon" за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 , номер телефону НОМЕР_2 .

5. Попередити заявників, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

6. Зобов`язати заявників забезпечити участь у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

7. Відеоконференція буде проведена за допомогою системи "EasyCon" за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

8. Попередити заявників, що прийматиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду про необхідність зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання та враховувати можливість затримання у зв`язку з проведенням попередніх судових засідань.

9. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

10. Довести до відома учасників апеляційного провадження, що участь представників учасників справи у судовому засіданні не є обов`язковою.

11. Запропонувати учасникам судового процесу скористатися своїми правами, зокрема, звернутися з клопотанням про розгляд без участі сторін, з урахуванням того, що явка представників сторін не є обов`язковою, та інших заяв, з метою збереження життя і здоров`я та забезпечення безпеки відвідувачів через військову агресію російської федерації проти України.

12. Копію даної ухвали надіслати учасникам апеляційного провадження до відома.

13. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя С.В. Владимиренко

Судді В.А. Корсак

О.О. Євсіков

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116354307
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —910/18918/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Вронська Г.О.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Постанова від 15.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні