Ухвала
від 17.01.2024 по справі 601/1945/23
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 601/1945/23

2/609/6/2024

17 січня 2024 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді: Ковтуновича О.В.

за участю секретаря судового засідання: Сандулович О.М.

розглянувши у відкритому судовомузасіданні вм.Шумськ цивільну справу №601/1945/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЮШЕНЕЯ» про визнання недійсним акту приймання-передачі майна до статутного капіталу, повернення земельної ділянки у спільну сумісну власність, -

В С Т А Н О В И В:

Шумським районнимсудом Тернопільськоїобласті впорядку загального позовного провадження розглядається цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЮШЕНЕЯ» про визнання недійсним акту приймання-передачі майна до статутного капіталу, повернення земельної ділянки у спільну сумісну власність.

Ухвалою Шумського районного суду Тернопільської області від 16 серпня 2023 року прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче засідання у даній цивільній справі.

Ухвалою Шумського районного суду Тернопільської області від 04 січня 2024 року клопотання представника позивача - ОСОБА_3 про залишення без розгляду клопотання про призначення судової оціночно-будівельної експертизи та залишення без розгляду позовної вимоги про стягнення з відповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 на користь позивача ОСОБА_1 матеральні збитки в розмірі 100000 грн. було задоволено, закрито підготовче провадження у цивільній справі №601/1945/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЮШЕНЕЯ» про визнання недійсним акту приймання-передачі майна до статутного капіталу, повернення земельної ділянки у спільну сумісну власність та призначено справу до судового розгляду по сутті.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат, Губар А.Л. не з`явилися, хоча належним чином повідомлялися про день, час та місце розгляду справи.

Також, у судове засідання не з`явився представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЮШЕНЕЯ» - Гнат Н.А., однак від останьої на електрону адресу Шумського районного суду Тернопільської області надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки вона не зможе взяти участь у судовому засіданні у зв`язку із перебуванням у черговій плановій відпустці.

У судове засідання відповідач ОСОБА_2 та його представник - ОСОБА_4 також не з`явилися, однак від останньої на електрону адресу Шумського районного суду Тернопільської області надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки через свою зайнятість в іншому судовому засіданні вона не зможе взяти участь у розгляді даної цивільної справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Пункт 4 ч. 5 ст.12ЦПКУкраїни передбачає, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Положенням ч. 2 ст.223 ЦПК України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, з підстави неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

За результатами судового засідання, з метою забезпечення змагальності сторін, правильного, повного та всебічного встановлення обставин, забезпечення права сторін на справедливий і неупереджений розгляд справи, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання з розгляду зазначеної справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 12, 223, 247 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Відкласти судовий розгляд цивільноїсправи №601/1945/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Товариства зобмеженою відповідальністю«ДЮШЕНЕЯ» провизнання недійснимакту приймання-передачімайна достатутного капіталу,повернення земельноїділянки успільну суміснувласність на 20 лютого 2024 року на 10 год. 00 хв., яка буде розглядатися в приміщенні Шумського районного суду Тернопільської області.

Викликати осіб, які беруть участь у справі. Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначенихстаттею 223 Цивільного процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Олег КОВТУНОВИЧ

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116370252
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним акту приймання-передачі майна до статутного капіталу, повернення земельної ділянки у спільну сумісну власність

Судовий реєстр по справі —601/1945/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні