Ухвала
від 17.01.2024 по справі 676/91/22
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

17 січня 2024 року

м. Хмельницький

Справа № 676/91/22

Провадження № 22-ц/4820/154/24

Хмельницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ Корніюк А.П. (суддя доповідач), П`єнти І.В., Талалай О.І., секретар судового засідання Заворотна А.В.

вирішуючи питання про прийняття додаткових пояснень ОСОБА_1 , поданих в її інтересах адвокатом Савченко Оксаною Володимирівною та відзиву Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури на рішення Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 20 жовтня 2023 року у справі за позовом першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених державою, здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Хмельницької обласної державної адміністрації, Староушицької селищної ради, Головного Управління Держгеокадастру у Хмельницькій області до Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області, ОСОБА_1 , треті особи: Басейнове управління водних ресурсів річок Прут і Сірет, Національний природний парк «Подільські Товтри» про визнання недійсними розпорядження та договору оренди земельної ділянки, зобов`язання повернути її та привести у попередній стан, скасування державної реєстрації права власності, звільнення та приведення у попередній стан самовільно зайнятих земельних ділянок,

в с т а н о в и в :

Ухвалою Хмельницького апеляційного суду від 24 листопада 2023 року відкрито апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури на рішення Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 20 жовтня 2023 року.

Ухвалою Хмельницького апеляційного суду від 08 грудня 2023 року справа призначена до розгляду на 14 год 00 хв 17 січня 2024 року.

16 січня 2024 року до апеляційного суду через систему «Електронний суд» від представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Савченко О.В. надійшли додаткові пояснення у справі та 17 січня 2024 року через систему «Електронний суд» від представника Кам`янець-Подільської РДА Ващук Н.В. надійшов відзив на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури на рішення Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 20 жовтня 2023 року.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження (частина перша статті 360 ЦПК України).

Суд може дозволити учаснику справи подати додаткові пояснення щодо окремого питання, яке виникло при розгляді справи, якщо визнає це за необхідне (частина п`ята статті 174 ЦПК України).

24 листопада 2023 року Хмельницький апеляційний суд, постановляючи ухвалу про відкриття апеляційного провадження, визначив учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу - протягом 7 днів з дня вручення копії ухвали.

Проте, правом на подання відзиву на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури відповідачка ОСОБА_1 та Кам`янець-Подільська РДА в термін, визначений судом, не скористалися, а відповідно представник відповідачки ОСОБА_1 адвокат Савченко О.В. через систему «Електронний суд» 16 січня 2024 року подала додаткові пояснення у справі, в яких висловила заперечення на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури та 17 січня 2024 року представник Кам`янець-Подільської РДА Ващук Н.В. через систему «Електронний суд» подала відзив на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури.

Відповідно до статті 126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим кодексом.

Враховуючи, що копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі Кам`янець-Подільська РДА та представник відповідачки ОСОБА_1 адвокат Савченко О.В. отримали через систему «Електронний суд» 27 листопада 2023 року та представник відповідачки ОСОБА_1 адвокат Савченко О.В., подаючи 16 січня 2024 року додаткові пояснення у справі, не просила дозволу на їх подання, а суд за межами строку для подання відзиву на апеляційну скаргу не визнавав їх подання необхідним, тому додаткові пояснення та відзив на апеляційну скаргу підлягають залишенню без розгляду.

Зазначений висновок узгоджується із правовими висновками Великої Палати Верховного Суду, що викладені в постанові від 14.12.2022 у справі №477/2330/18.

Керуючись статтею 126 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Додаткові пояснення ОСОБА_1 , що подані в її інтересах адвокатом Савченко Оксаною Володимирівною та відзив Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області на апеляційну скаргу першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури на рішення Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 20 жовтня 2023 року залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді А.П. Корніюк

І.В. П`єнта

О.І. Талалай

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116371026
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними розпорядження та договору оренди земельної ділянки, зобов`язання повернути її та привести у попередній стан, скасування державної реєстрації права власності, звільнення та приведення у попередній стан самовільно зайнятих земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —676/91/22

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні