Ухвала
від 17.01.2024 по справі 489/2869/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

17.01.2024

Справа № 489/2869/23

Провадження №2/489/132/24

УХВАЛА

17 січня 2024 м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючого судді Рум`янцевої Н.О.,

із секретарем судових засідань Назаровою С.Д.,

за участю: представника позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу, визнання права власності на частку у спільному сумісному майні та частку у спадковому майні

встановив.

В провадженні Ленінського районного суду м. Миколаєва перебуває цивільна справа № 489/2869/23 (провадження № 2/489/132/24) за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу, визнання права власності на частку у спільному сумісному майні та частку у спадковому майні.

Від представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 надійшло клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Коханенко О.Г. договір дарування квартири АДРЕСА_1 та договір дарування земельної ділянки КН: 4820684400:01:000:0093, площею 6,8587 га, укладений між ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Також, через неможливість з`ясування усіх обставин справи без матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_8 , суд приходить до висновку про витребування матеріалів спадкової справи після смерті ОСОБА_8 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Коноваленка В.В.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ч. 1 та ч. 2 ст. 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Правосуддя здійснюється на засадах рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, на засадах змагальності, згідно з якими суд повинен створювати умови і можливість для реалізації їхніх прав.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Водночас, суд вважає за необхідне повідомити про те, що відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази,витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність витребування вищезазначених документів та відкласти судовий розгляд справи.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

ухвалив:

Відкласти судове засідання за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу, визнання права власності на частку у спільному сумісному майні та частку у спадковому майні до 21 березня 2024 року на 14 год. 00 хв. в приміщенні Ленінського районного суду м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16, зал судових засідань № 11 (4 поверх).

Про дату, час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Коханенко Ольги Григорівни:

- копію договору дарування квартири АДРЕСА_1 , посвідченого приватним нотаріусом Миколаївського міського нотаріального округу Коханенко О.Г., укладеного між ОСОБА_7 з однієї сторони та ОСОБА_8 , з другої сторони, а також всі матеріали, які були надані сторонами при укладенні даного договору та які містяться в матеріалах нотаріальної справи;

- копію договору дарування земельної ділянки, призначеної для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 4820684400:01:000:0099, площею 6,8587 га, розташованої на території Миколаївської області Баштанського району Новосергіївської сільської ради, посвідченого приватним нотаріусом Миколаївського міського нотаріального округу Коханенко О.Г., укладеного між ОСОБА_7 з однієї сторони та ОСОБА_8 , з другої сторони, а також всі матеріали, які були надані сторонами при укладенні даного договору та які містяться в матеріалах нотаріальної справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Коноваленка Вячеслава Вікторовича:

- копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_8 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Надані документи повинні бути завірені належним чином.

Документи необхідно надати у судове засідання, яке призначене на 21 березня 2024 року на 14 год. 00 хв., в приміщенні Ленінського районного суду м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів 81/16, 4-й поверх, зал судових засідань № 11 (каб. 414), у строк до часу судового засідання.

Копію ухвали направити для виконання до:

- приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Коханенко О.Г. ( АДРЕСА_2 );

- приватного нотаріуса Миколаївського міського нотаріального округу Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Коноваленко В.В. ( АДРЕСА_3 ).

Попередити про встановлену законодавством відповідальність за ненадання доказів.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Рум`янцева

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116468247
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —489/2869/23

Рішення від 09.09.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 18.06.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні