Ухвала
від 22.01.2024 по справі 754/15159/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/914/24

Справа № 754/15159/23

У Х В А Л А

Іменем України

22 січня 2024 року Деснянський районний суд міста Києва в складі:

головуючого - судді - Сенюти В.О.,

секретаря - Солонюк К.Г.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представників третіх осіб, які не

заявляють самостійні вимоги

щодо предмета спору - ОСОБА_3 , ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відео конференції в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Служба у справах дітей Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною та позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася Деснянського районного суду міста Києва із позовом до відповідача ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Служба у справах дітей Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною та позбавлення батьківських прав.

В підготовчому засіданні представник позивача звернулася до суду із усною заявою про залишення позовної заяви без розгляду в частині позовних вимог про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору - Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області - Біляєва Я.В. подану заяву підтримала, проти задоволення якої не заперечувала.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору - Служби у справах дітей Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області - Гиленко Л.Р. подану заяву підтримала, проти задоволення якої не заперечувала.

Відповідач ОСОБА_5 в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить розписка. Крім того, письмові матеріали справи містять заяву відповідача про розгляд справи у його відсутність, позовні вимоги визнає.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору - Служби у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації в підготовче засідання не з`явився, письмові матеріали справи містять клопотання про розгляд справи у відсутність представника.

Вислухавши думку сторін, дослідивши письмові матеріали справи суд дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що ухвалою Деснянського районного суду міста Києва від 30.10.2023 відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Деснянського районного суду міста Києва від 29.12.2023 постановлено про проведення підготовчого засідання по справі, призначене на 22.01.2024 о 10 годині 00 хвилин в режимі відео конференції.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки представник позивача у своїй усній заяві просить залишити позовну заяву в частині позовних вимог про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною без розгляду, дана заява відповідає вимогам діючого законодавства, суд вважає можливим задовольнити вказану заяву, при цьому залишити позовну заяву ОСОБА_1 в частині позовних вимог про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 257, 353 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву в частині позовних вимог ОСОБА_1 до ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Служба у справах дітей Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації про встановлення опіки над неповнолітньою дитиною - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання безпосередньо до Київського апеляційного суду апеляційної скарги.

Повний текст ухвали суду складено: 23.01.2024.

Суддя В.О. Сенюта

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116476117
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —754/15159/23

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Сенюта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні