Ухвала
від 23.01.2024 по справі 332/183/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69106 Україна м. Запоріжжя вул. Мирослава Симчича 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/183/24

Провадження №: 2/332/1008/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"23" січня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Марченко Н.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника адвоката Кулабіної Марини Юріївни до Степногірської селищної Військової адміністрації Василівського району Запорізької області про визнання права власності на спадкове майно.

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 в особі представника адвоката Кулабіної Марини Юріївни звернувся до суду з позовом до Степногірської селищної Військової адміністрації Василівського району Запорізької області (місцезнаходження: 69000, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164), ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 про визнання права власності на спадкове майно.

Ухвалою судді Заводського районного суду м. Запоріжжя від 16.01.2024 року позовну заяву залишено без руху для усунення недоліків.

22.01.2024 року позивачем усунені зазначені недоліки позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 3ст.274ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує :ціну позову ,значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту,категорію та складність справи,обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо, кількість сторін та інших учасників справи,чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя, щодо спадкування , щодо приватизації державного житлового фонду, щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12цього розділу, в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Суддя вважає, що позовна заява повинна бути прийнята в провадження та розглянута в порядку загального позовного провадження, оскільки дана справа віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ст.ст.175,177,187,193,258,274,260,353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 в особі представника адвоката Кулабіної Марини Юріївни до Степногірської селищної Військової адміністрації Василівського району Запорізької області про визнання права власності на спадкове майно до розгляду.

Відкрити загальне позовне провадження по справі за позовною заявою ОСОБА_1 в особі представника адвоката Кулабіної Марини Юріївни до Степногірської селищної Військової адміністрації Василівського району Запорізької області про визнання права власності на спадкове майно.

Призначити підготовче судове засідання на 11-00 годину 01 квітня 2024 року у приміщенні Заводського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної, 65.

Відповідно до ч.1 ст.278 ЦПК Українивідзив на позовну заяву подається відповідачем протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення цієї ухвали, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК Україниодночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу з дня отримання відзиву п`ятиденний строк для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання за правилами встановленими ч.ч.3-5 ст.178ЦПКУкраїни заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://zv.zp.court.gov.ua/sud0809/.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу та третій особі разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Марченко

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116495932
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —332/183/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні