Ухвала
від 24.01.2024 по справі 473/6511/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6511/23

УХВАЛА

"24" січня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючої судді Лузан Л.В., за участю секретаря судового засідання Багрін І.А., позивача ОСОБА_1 , представника позивача Кудіної Т.М. , представника третьої особи без самостійних вимог Дробинської Н.В. , розглянувши в підготовчому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області, Служба у справах дітей Дорошівської сільської ради Вознесенського району Миколаївської області, про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ

у листопаді 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, поданим в його інтересах адвокатом Кудіною Тетяною Михайлівною, до ОСОБА_4 про позбавлення її батьківських прав відносно малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що позивач ОСОБА_1 є батьком малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Матір`ю останнього є відповідачка ОСОБА_4 . Проте, відповідачка тривалий час ухиляється від виконання своїх батьківських обов`язків щодо дитини, зокрема, не спілкується з сином, не займається його вихованням, не забезпечує всім необхідним для гармонійного фізичного та духовного розвитку.

Посилаючись на викладене, позивач просив позбавити відповідачку батьківських прав щодо її малолітнього сина.

Ухвалою суду від 28 листопада 2023 року відкрито провадження по справі, призначено справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

В підготовчому засіданні представник позивача адвокат Кудіна Т.М. заявила клопотання про витребування від Органу опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_4 відносно її малолітнього сина.

Позивач, представник третьої особи без самостійних вимог у підготовчому засіданні підтримали вказане клопотання.

Інші учасники справи в підготовче засідання не з`явились, про час та місце його проведення повідомлені.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до ч.ч. 4,5 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Вказаний висновок суду не наданий, разом з тим останній є обов`язковим документом для вирішення судом спору, що розглядається.

Відповідно доч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч. 3 ст.12, ч. 1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Керуючись ст.ст. 12, 84, 200, 258-260 ЦПК України, суд

УХ ВАЛИВ

витребувати від Органу опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , відносно її малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В.Лузан

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116500393
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —473/6511/23

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні