Ухвала
від 25.01.2024 по справі 2а-48/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

25 січня 2024 року Справа №2а-48/10/0570

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Мозговая Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області до Державного підприємства «Добропіллявугілля» про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

12 січня 2024 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі №2а-48/10/0570.

В обґрунтування зазначеної заяви заявник зазначає, що відповідно до ст.4 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування», яка набула чинності з 01 січня 2023 року, від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області перейшли всі права та обов`язки Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Враховуючи викладене, заявник просить замінити сторону виконавчого провадження (Стягувача) з примусового виконання виконавчого листа №2а-48/10/0570, виданого Донецьким окружним адміністративним судом, з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231) на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3; Код ЄДРПОУ 13486010).

Представники сторін до судового засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

Згідно з ч.2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

На підставі ч.9 ст. 205 КАС України суд розглядає справу в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

22 квітня 2010 року постановою Донецького окружного адміністративного суду з відповідача на користь позивача стягнута заборгованость зі сплати страхових внесків в розмірі 3066539,45грн. та пені в розмірі 131052,33грн.

14 липня 2010 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а-48/10/0570, в якому стягувачем зазначено Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 10 лютого 2015 року затверджено мирову угоду від 23 грудня 2014 року між Державним підприємством Добропіллявугілля та Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Добропілля Донецької області, у зв`язку з чим постановою від 14.09.2015 року виконавче провадження №20640042 закінчено.

З підстав невиконання умов мирової угоди боржником - Державним підприємством «Добропіллявугілля», 31.07.2017 року відкрито виконавче провадження №53367491 з виконання ухвали №2а-48/10/0570 виданої 10.02.2015 Донецьким окружним адміністративним судом про стягнення в ВП «Шахта Піонер» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області суму боргу у розмірі 2152777,67 грн.

Ухвалою суду від 03 квітня 2018 року замінено сторону виконавчого провадження за адміністративною справою №2а-48/10/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231, 84122, Донецька обл., місто Слов`янськ, вулиця Свободи, будинок 5).

Судом встановлено, що 01 січня 2023 року набув чинності Закон України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» (далі Закон № 1105-XIV), викладений в новій редакції.

Відповідно до статті 4 Закону № 1105-XIV уповноваженим органом управління в системі загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку (далі - уповноважений орган управління) є Пенсійний фонд України.

В свою чергу, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону № 1105-XIV, Фонд соціального страхування України та Управління виконавчої дирекції Фонду реорганізовано шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року № 1442 «Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України» припинено з 01 січня 2023 року, реорганізувавши шляхом приєднання до Пенсійного фонду України, зокрема, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2022 року № 1323 «Деякі питання забезпечення здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням» встановлено, що залишки коштів, які утворилися на рахунках виконавчої дирекції Фонду соціального страхування та її робочих органів станом на кінець останнього банківського дня у системі електронних платежів Національного банку у 2022 році, перераховуються власниками рахунків в перший банківський день 2023 року на дохідний рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в Державній казначейській службі для обліку коштів загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності і загальнообов`язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, з подальшим їх спрямуванням цього ж дня на видатковий рахунок Пенсійного фонду України для здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг, визначених Законом України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування;

На даний час заходи по вищезазначеній постанові виконано у повному обсязі. З січня 2023 року здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг відповідно до Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування фактично забезпечено Пенсійним Фондом України та його органами.

Таким чином, з 01 січня 2023 року відбулося публічне правонаступництво, тобто перехід прав та обов`язків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, що є позивачем у справі, до Головного Управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області (ЄДРПОУ 13486010).

На підставі ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про заміну сторони (стягувача) у виконавчому провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області до Державного підприємства «Добропіллявугілля» про стягнення заборгованості задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) у виконавчому провадженні у справі №2а-48/10/0570 з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області (84122, Донецька область, м. Слов`янськ, площа Соборна, 3, код ЄДРПОУ 13486010).

Повний текст ухвали складено та підписано 25.01.2024 року.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Перший апеляційний адміністративний суд.

Суддя Н.А. Мозговая

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116546109
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-48/10/0570

Ухвала від 25.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 09.12.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 10.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 10.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 10.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 10.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 24.11.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні