Ухвала
від 22.01.2024 по справі 334/10847/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 22.01.2024

Справа № 334/10847/23

Провадження № 2-о/334/36/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року місто Запоріжжя

Ленінський районний суд міста Запоріжжя у складі:

головуючого судді Коломаренко К.А.,

при секретарі Цілінко А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м. Запоріжжя цивільну справу порядку окремого провадження за заявою Комунальної установи «Запорізький дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради, в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Дніпровському району, як орган опіки та піклування,

про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опіки, -

за участі: представника особи, стосовно якої розглядається заява адвоката Ляшенко О.С., представника заінтересованої особи Клименко К.О. (в порядку самопредставництва), -

ВСТАНОВИВ:

24 листопада 2023 року до Ленінського районного суду міста Запоріжжя надійшла заява Комунальної установи «Запорізький дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради, в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Дніпровському району, як орган опіки та піклування, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опіки.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.11.2023 року визначено для розгляду справи головуючого суддю Коломаренко К.А.

Ухвалою суду від 24.11.2023 року заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження.

Представник заявника Комунальної установи «Запорізький дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради адвокат Ярошенко Олександр Олегович в судові засідання 14.12.2023 року та 22.01.2024 року не з`явився. В прохальній частині заяви просив розглянути справу без його участі.

Представник особи, стосовно якої розглядається заява адвокат Ляшенко О.С. в судовому засідання просила ухвалою суду визнати обов`язковою явку представника заявника в судове засідання для надання особистих пояснень.

Представник заінтересованої особи Районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району, як органу опіки та піклування Клименко К.О. підтримала клопотання адвоката Ляшенко О.С., просила задовольнити його та визнати явку представника заявника обов`язковою.

Відповідно до ч. 1ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення (п. 5 ч. 2ст. 293 ЦПК України).

Зідно з положеннями ч. 3 ст.42ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до положень ч. 8 ст.49ЦПК України заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV цього Кодексу.

Відповідно до п.п. 1, 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у судовому засіданні у випадку неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату час і місце судового засідання, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Відповідно до п. 2, 3 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою, у випадку невиконання учасника справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи засоби процесуального примусу.

Враховуючи викладене вище, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи для виклику представника заявника Комунальної установи«Запорізький дитячийбудинок-інтернат»Запорізької обласноїради адвоката Ярошенко Олександра Олеговича, визнавши його явку обов`язковою, оскільки без його пояснень суд позбавлений можливості надати повну оцінку обставинам справи.

Керуючись ст.ст. 43, 223, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати обов`язковоюявку в судове засідання представника заявника Комунальної установи«Запорізький дитячийбудинок-інтернат»Запорізької обласноїради адвоката Ярошенко Олександра Олеговича.

Відкласти судове засідання у справі №334/10847/23 за заявоюКомунальної установи«Запорізький дитячийбудинок-інтернат»Запорізької обласноїради,в інтересах ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Районна адміністраціяЗапорізької міськоїради поДніпровському району,як органопіки тапіклування провизнання фізичноїособи недієздатноюта призначенняопіки на 20 лютого 2024 року о 10 годині 30 хвилин.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи, можуть отримати інформацію щодо, справи, що розглядається на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України: http://ln.zp.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення.

Суддя: Коломаренко К. А.

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116572790
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —334/10847/23

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні