Ухвала
від 26.01.2024 по справі 668/5843/15-ц
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 668/5843/15-ц

Номер провадження: 22-ц/819/7/24

УХВАЛА

26 січня 2024 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої Воронцової Л.П.,

суддів: Майданіка В.В.,

Орловської Н.В.,

розглянувши питання про витребування інформації, необхідної для розгляду справи за апеляційною скаргою адвоката Устюжиної Тетяни Юріївни, яка діє від імені ОСОБА_1 , на рішення Херсонського міського суду Херсонської області від 11 січня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Укрспеціалізація", ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Суворовський районний відділ державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" про визнання прилюдних торгів з реалізації арештованого майна недійсними та скасування свідоцтва про придбання нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського апеляційного суду перебуває вказана справа.

Херсонським апеляційним судом отримано інформацію про те, що відповідач ОСОБА_1 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , про що Суворовським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) вчинено актовий запис про смерть № 454 від 15 квітня 2022 року.

Ухвалою Херсонського апеляційного суду від 17 жовтня 2023 року зупинено апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката УстюжиноїТетяни Юріївни,яка дієвід імені ОСОБА_1 ,на рішенняХерсонського міськогосуду Херсонськоїобласті від11січня 2022року усправі запозовом ОСОБА_2 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю "Торговийдім Укрспеціалізація", ОСОБА_3 , ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору:Суворовський районнийвідділ державноївиконавчої службиу м.Херсоні Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса);Публічне акціонернетовариство "Державнийощадний банкУкраїни"про визнанняприлюдних торгівз реалізаціїарештованого майнанедійсними таскасування свідоцтвапро придбаннянерухомого майна,до залучення до участі у справі правонаступників ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

У зв`язку з тим, що спірні правовідносини допускають правонаступництво і умовою для відновлення апеляційного провадження є встановлення кола осіб - правонаступників для залучення їх до участі у справі, колегія суддів вважає за потрібне витребувати з Першої Херсонської державної нотаріальної контори належним чином оформлену та засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись статтями 84,367 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати з Першої Херсонської державної нотаріальної контори належним чином оформлену та засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали надіслати до Першої херсонської державної нотаріальної контори для виконання, визначивши строквиконання у десять днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити, що при неможливості подати витребуваний судом доказ Перша Херсонська державна нотаріальна контора зобов`язана повідомити про це суд (адреса: вул. Маяковського 6/29, м. Херсон, або на електронну адресу inbox@ksa.court.gov.ua з посиланням на номер провадження №22-ц/813/7/24) із зазначенням причин, протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України, зокрема, шляхом постановлення ухвали про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуюча Л.П. Воронцова

Судді: В.В. Майданік

Н.В. Орловська

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116575646
СудочинствоЦивільне
Сутьпридбання нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —668/5843/15-ц

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Рішення від 11.01.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні