Ухвала
від 01.05.2024 по справі 668/5843/15-ц
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/819/7/24

Єдиний унікальний номер справи: 668/5843/15-ц

У Х В А Л А

про поновлення строку на апеляційне оскарження,

відкриття апеляційного провадження

01 травня 2024 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого (суддя-доповідач) Воронцової Л.П.,

суддів Майданіка В.В.,

Орловської Н.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" на рішення Херсонського міського суду Херсонської області від 11 січня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Укрспеціалізація", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Суворовський районний відділ державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса); Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" про визнання прилюдних торгів з реалізації арештованого майна недійсними та скасування свідоцтва про придбання нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

11січня 2022року Херсонськийміський судХерсонської областіухвалив узазначеній справірішення,на яке18квітня 2024 року представник Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" засобами поштового зв`язку надіслав апеляційну скаргу з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Вказана апеляційна скарга зареєстрована судом апеляційної інстанції 24.04.2024 року.

В обґрунтування поважності причин пропуску строку на апеляційне оскарження представник Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" зазначив, що повний текст рішення суду в день його проголошення або складення судом першої інстанції не було надіслано, копію рішення суду отримано 19 березня 2024 року, відтак апеляційну скаргу подано в тридцятиденний строк з дня вручення повного судового рішення.

Згідно з ч. 1 ст.127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що рішення суду ухвалено 11 січня 2022 року, повний текст рішення складено 21 січня 2022 року. Відомості про направлення апелянту копії оскаржуваного судового рішення судом першої інстанції в матеріалах справи відсутні.

Представник Акціонерного товариства"Державнийощадний банкУкраїни"копію рішення Херсонського міського суду Херсонської області отримав 19 березня 2024 року шляхом звернення із відповідною заявою до суду апеляційної інстанції, що підтверджується рекомендованим поштовим повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с. 63 т. 4) апеляційну скаргу подано 18 квітня 2024 року.

Враховуючи викладене, дату отримання скаржником копії повного рішення суду та подання апеляційної скарги у межах тридцятиденного строку з дня вручення повного судового рішення, наявні підстави поновлення пропущеного строку апеляційного оскарження відповідно до частини другої статті 354 ЦПК України.

Отже,апеляційна скаргаоформлена здодержанням вимог,встановлених статтею 356 ЦПК України, підстав для повернення скарги, залишення скарги без руху або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається, апеляційне провадження відповідно до статті 359ЦПК України підлягає відкриттю.

Керуючись статтями 127, 354, 359 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Поновити Акціонерному товариству"Державнийощадний банкУкраїни"строк на апеляційне оскарження рішення Херсонського міського суду Херсонської області від 11 січня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Для реалізації учасниками справи права на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі встановити строк у десять днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та роз`яснити, що відзив повинен відповідати вимогам статті 360ЦПК України і до нього мають додаватися докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Л.П. Воронцова

Судді: В.В. Майданік

Н.В. Орловська

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118768614
СудочинствоЦивільне
Сутьпридбання нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —668/5843/15-ц

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Рішення від 11.01.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні