Ухвала
від 29.01.2024 по справі 538/1526/23
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 538/1526/23

Провадження № 2-о/549/5/24

УХВАЛА

29 січня 2024 року Чорнухинський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді - Глущенко Н.М.

з участю: секретаря Зуб Р.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Чорнухи Лубенського району Полтавської області цивільну справу за клопотанням ОСОБА_1 заінтересовані особи управління соціального захисту населення Миргородської міської ради, Токарівський психоневрологічний інтернат Миргородського району Полтавської області про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Чорнухинського районного суду Полтавської перебуває цивільна справа за клопотанням ОСОБА_1 заінтересовані особи управління соціального захисту населення Миргородської міської ради, Токарівський психоневрологічний інтернат Миргородського району Полтавської області про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

29 січня 2024 року на адресу суду через систему «Електронний суд» надійшло клопотання представника ОСОБА_2 адвоката Руль М.І. про проведення судового засідання призначеного на 09.00 08.02.2024, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon».

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що зазначене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч. 3ст. 212 ЦПК України.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України ,посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість стороні відповідача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст.212,223,260,261,353 ЦПК Українисуд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_2 адвоката Руль Марини Ігорівни, задовольнити.

Судове засідання, призначене на08.02.2024 року на 09 год. 00 хв.провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Особою яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon» єпредставник ОСОБА_2 адвокат Руль Марина Ігорівна (м.Полтава, вул.Європейська,37/40 36000).

Попередити, що відповідно до ч.5 ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon» за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Глущенко

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116606506
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —538/1526/23

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні