Ухвала
від 26.01.2024 по справі 761/2877/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2877/24

Провадження № 2/761/5303/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного акціонерного товариства «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про захист авторських прав, -

встановив:

У січні 2024 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи від 22 січня 2024 року позовну заяву передано до провадження судді Волошина В.О.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання подана з порушенням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Однак, у позовній заяві стороною позивача зазначено у якості відповідача 3 - ОСОБА_4 , тобто не повністю зазначено його ім`я (прізвище, ім`я та по батькові), що суперечить п. 2 ч. 3 ст. 175 України.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити:

-зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Позивачем заявлені наступні вимоги:

-визнати дії ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 по використанню без дозволу аудіовізуальних творів, належних Приватному акціонерному товариству «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» та розміщених на каналах «ІНФОРМАЦІЯ_3», «ІНФОРМАЦІЯ_4» в соціальній мережі «YouTube», у сюжеті за електронним посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_1 в соціальній мережі «YouTube» під назвою «ІНФОРМАЦІЯ_2» - порушенням авторських прав;

-заборонити ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_5 подальше використання аудіовізуальних творів, належних Приватному акціонерному товариству «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» та розміщених на каналах «ІНФОРМАЦІЯ_3», «ІНФОРМАЦІЯ_4» в соціальній мережі «YouTube», у сюжеті за електронним посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_1 в соціальній мережі «YouTube» під назвою «ІНФОРМАЦІЯ_2».

Як вбачається зі змісту заявлених позовних вимог, стороною позивача не конкретизовано, які саме аудіовізуальні твори, належні позивачу використали відповідачі у вказаному сюжеті. Відтак, позивачу необхідно уточнити зміст позовних вимог та вказати конкретні епізоди сюжету, які на думку позивача, відповідачі використали неправомірно, із обов`язковим зазначенням їх хронометражу.

Згідно ст.185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, позивачу необхідно подати до суду нову редакцію позовної заявидля суду та сторін у справі, з урахуванням вищевикладеного.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Позовну заяву Приватного акціонерного товариства «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про захист авторських прав, - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У випадку невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116627984
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист авторських прав

Судовий реєстр по справі —761/2877/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук М. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні