Ухвала
від 22.02.2024 по справі 761/2877/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2877/24

Провадження № 2/761/5303/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., вивчивши матеріали справи за позовною заявою Приватного акціонерного товариства «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про захист авторських прав, -

в с т а н о в и в :

У січні 2024р. на адресу Шевченківського районного суду м. Києва надійшов вказаний позов.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22 січня 2024р. вищевказана справа надійшла в провадження судді Волошина В.О.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 26 січня 2024р. позовну заяву було залишено без руху, та надано строк стороні позивача для усунення недоліків.

06 лютого 2024р. на адресу суду надійшла виправлена редакція позовної заяви, на виконання вимог ухвали суду від 26 січня 2024р.,

Під час вивчення матеріалів позовної заяви суд приходить до висновку про те, що зазначені матеріали необхідно передати на розгляд до Оболонського районного суду м. Києва, виходячи з наступного.

Відповідно до частини 5 Постанови Пленуму Верховного суду №5 від 04.06.2010 «Про застосування судами норм законодавства у справах про захист авторського права і суміжних прав» позови про захист авторського права і (або) суміжних прав пред`являються до суду за загальними правилами підсудності, визначеними главою 1 розділу III ЦПК.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом

Згідно ч. 15 ст. 28 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Як вбачається із матеріалів заяви, сторона позивача звертається із вказаним позовом до Шевченківського районного суду м. Києва за зареєстрованим місцем проживання відповідачки ОСОБА_2 , зазначаючи адресу: АДРЕСА_1 .

При цьому стороною позивача не зазначено викладу обставин по тексту позову, та не долучено доказів підтвердження зазначеної адреси.

Згідно відомостей з Реєстру територіальної громади м. Києва, відповідачку ОСОБА_2 , за введеним запитом не знайдено.

Згідно відомостей з Єдиного державного демографічного реєстру від 21 лютого 2024р. №458719 зазначену особу не знайдено.

Згідно відомостей з Єдиного державного демографічного реєстру від 21 лютого року № 458722, зареєстрованим місцем проживання відповідача ОСОБА_1 з 21 червня 2018р. є адреса: АДРЕСА_2 , що територіально не відноситься до Шевченківського району м. Києва, а відноситься до території Оболонського району м. Києва.

У відповідності до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене та зважаючи на те, що позивачем не наведено доказів проживання відповідача ОСОБА_2 за зазначеною у позові адресою, та за результатом отримання судом, в порядку ст 187 ЦПК України, відомостей, що таку особу не знайдено, а зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_1 не відноситься до території Шевченківського району м. Києва, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для направлення позовної заяви Приватного акціонерного товариства «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про захист авторських прав за підсудністю до Оболонського районного суду м. Києва.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1, ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 27, 31, 187, 259, 261, 268, 353-355 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Позовну заяву Приватного акціонерного товариства «ПОЗНЯКИ-ЖИЛ-БУД» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про захист авторських прав - передати на розгляд до Оболонського районного суду м. Києва.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117181296
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист авторських прав

Судовий реєстр по справі —761/2877/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук М. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні