Ухвала
від 24.01.2024 по справі 243/6681/23
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/243/21/2024

Номер справи 243/6681/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2024 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого - судді Агеєвої О.В.,

за участю секретаря судового засідання - Кобець О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів на підставі наказу № 29-к Про впровадження дистанційної роботи Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 10 травня 2022 року, цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Гур`єва Людмила Миколаївна до ОСОБА_2 , третя особа - Андріївська сільська рада Краматорського району Донецької області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини, -

В С Т А Н О В И В:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшла вищезазначена позовна заява.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 та її адвокат Гур`єва Л.М. не з`явилися, до суду надано заяву про розгляд справи у їх відсутності.

Також адвокат Гурьєва Л.М. надала клопотання, в якому просить суд замінити третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору з Андріївської сільської ради на Службу у справах дітей Краматорської міської ради з тих підстав, що позивачка разом з дитиною на теперішній час фактично мешкають в АДРЕСА_1 .

В судове засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, про дату, час та розгляд справи повідомлялася належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Представник третьої особи - Андріївська сільська рада Краматорського району Донецької області до суду надав заяву про розгляд справи у відсутності представника, а також надано лист щодо неможливості органом опіки та піклування Андріївської сільської ради надати висновок щодо розв`язання спору, оскільки сторони не проживають на території Андріївської сільської ради Краматорського району Донецької області.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 6 ст. 56 ЦПК України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у судовому процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Окрім того, відповідно до ч. 4 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо, зокрема, позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. В частині 5 вказаної статті зазначається, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Зважаючи на те, що Андріївська сільська рада Краматорського району Донецької області не може надати висновок щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2 , оскільки сторони на території Андріївської сільської ради не проживають, а проживають за адресою: АДРЕСА_1 , тому суд вважає належним залучити у якості третьої особи по справі Службу у справах дітей Краматорської міської Ради та зобов`язати Службу у справах дітей Краматорської міської Ради Донецької області подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. ст. 43, 53, 56, 259, 260, 261 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача адвоката Гур`євої Людмили Миколаївни про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Гур`єва Людмила Миколаївна до ОСОБА_2 , третя особа - Андріївська сільська рада Краматорського району Донецької області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей Краматорської міської Ради Донецької області (84331, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Дружби, 9А, ЄДРПОУ 36082051, Електронна пошта: kramsdn@ukr.net тел. НОМЕР_1).

Зобов`язати Службу у справах дітей Краматорської міської ради Донецької області подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання позивача та дитини на підставі інших документів, які стосуються справи.

Розгляд справи призначено на 15-00 годину 15 березня 2024 року.

Висновок до суду направити на електронну пошту суду inbox@sl.dn.court.gov.ua

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Ухвалу постановлено, складено і підписано в нарадчій кімнаті складом суду, який розглянув справу.

Головуючий:

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду

Донецької області О.В. Агеєва

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116637765
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —243/6681/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні