Ухвала
від 31.01.2024 по справі 332/5658/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/5658/23

Провадження №: 2/332/352/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2024 р. м. Запоріжжя

Заводський районний суд м.Запоріжжя у складі: головуючої судді РетинськоїЮ.І., за участю секретаря судового засідання Божко В.О., прокурора Василівської окружної прокуратури Запорізької області Сполохової Я.А., представника позивача ГайдаржийськогоВ.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань м.Запоріжжя позовну заяву Першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області Анни Кузьминої, подану в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа, на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Селянське (фермерське) господарство «Ниваріс» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації, -

ВСТАНОВИВ:

З вересня 2023 року у провадженні судді Заводського районного суду м. Запоріжжя Ретинської Ю.І. перебуває цивільна справа за позовом Першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області Анни Кузьминої, подану в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа, на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Селянське (фермерське) господарство «Ниваріс» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

У судовому засіданні судом на обговорення поставлено питання про залучення у якості третіх осіб, які не заявлять самостійних вимог на предмет спору інших власників спірної земельної ділянки, а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Прокурор Василівської окружної прокуратури Запорізької області Сполохова Я.А. не заперечувала проти залучення ОСОБА_2 та ОСОБА_3 у якості третіх осіб, які не заявляються самостійних вимог на предмет спору.

Представник позивача ОСОБА_4 просив вирішити дане питання на розсуд суду.

Згідно ч.ч. 1, 3, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у праві або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи той факт, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є співвласниками спірної земельної ділянки, долі не виділені в натурі, тому суд вважає, що рішення суду у справі може вплинути на права та обов`язки зазначених осіб, відповідно, вважає необхідним залучити до участі в справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Керуючись ст. 53 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом Першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області Анни Кузьминої, подану в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа, на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Селянське (фермерське) господарство «Ниваріс» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації, у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ,місце проживання: АДРЕСА_1 ), та ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), надіславши їм копії позовної заяви з додатками.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову або відзиву на позовну заяву. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Слухання справи призначити до розгляду на 09-30 годину 21.03.2024 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Ю.І. Ретинська

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116653528
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —332/5658/23

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні