Ухвала
від 29.01.2024 по справі 403/3000/12
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

29.01.24

Справа № 403/3000/12

Провадження №2-ві/932/1/24

У Х В А Л А

Іменем України

29 січня 2024 року Бабушкінський районний суд

м. Дніпропетровська

у складі:

Головуючого судді - Карягіної Н.О.

при секретарі - Коваленка А.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпро заяву ОСОБА_1 про відвід судді Цитульського В.І від розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: орган опіки та піклування Чечеловської районної у м. Дніпропетровську ради, державний нотаріус Сьомої Дніпропетровської державної нотаріальної контори Черновська Л.Г. про визнання недійним заповіту, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: орган опіки та піклування Чечеловської районної у м. Дніпропетровську ради, державний нотаріус Сьомої Дніпропетровської державної нотаріальної контори Черновська Л.Г. про визнання недійним заповіту.

24.01.2024 року позивачем ОСОБА_1 до суду подана заява про відвід судді Цитульського В.І. та всіх суддів Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, оскільки вважає їх опосередковано зацікавленими у результаті розгляду цієї цивільної справи, внаслідок розглянутих та незадоволених її п`яти заяв про відвід судді Цитульського В.І., що розглядалися різними суддями суду, втратою оригіналу заповіту, не надання відповіді від керівника апарату, а також не повідомлені її та адвоката про дати розгляду заяв про відвід судді.

Відповідно ч.8 ст.40 ЦПК України, суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи.

Розглянувши заяву про відвід та матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним заяву про відвід залишити без задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.39 ЦПК України за наявності підстав, зазначених у статтях 36-38 Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, зобов`язані заявити самовідвід. За цими самими підставами їм може бути заявлено відвід учасниками справи.

Відповідно ст.36 ЦПК України суддя не може брати участі у розгляді цивільної справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо:

1) він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу;

2) він брав участь у справі як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, представник, адвокат, секретар судового засідання або надавав стороні чи іншим учасникам справи правничу допомогу в цій чи іншій справі;

3) він прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи;

4) було порушено порядок визначення судді для розгляду справи;

5) є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Частиною 3 статті 39 ЦПК України визначено, що відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Як вбачається із заяви про відвід, підставами сумніву позивача ОСОБА_1 в об`єктивності та неупередженості судді Цитульського В.І. є незгода з процесуальними діями судді Цитульського В.І. під час розгляду зазначеної справи, що в розумінні ч.5 ст.36 ЦПК України не може бути підставою для відводу. А посилання позивача ОСОБА_1 про відвід всіх суддів Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, суд вважає необхідним залишити без розгляду, оскільки це не передбачено діючим цивільним процесуальним законодавством.

Таким чином судом не встановлено і позивачем не доведено наявність обставин, які б викликали сумніви в неупередженості судді Цитульського В.І. і унеможливлювали б винесення ним об`єктивного рішення по зазначеній справі.

Виходячи з вищевказаного, заява про відвід задоволенню не підлягає, у зв`язку з її безпідставністю та необґрунтованістю.

Керуючись ст.ст.36, 39, 40, 258, 260, 261 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про відвід судді Цитульського В.І. у справі № 403/3000/12 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: орган опіки та піклування Чечеловської районної у м. Дніпропетровську ради, державний нотаріус Сьомої Дніпропетровської державної нотаріальної контори Черновська Л.Г. про визнання недійним заповіту - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Карягіна

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116662197
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відвід судді

Судовий реєстр по справі —403/3000/12

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Цитульський В. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Цитульський В. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Цитульський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні