Ухвала
від 31.01.2024 по справі 290/1866/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/1866/23

У Х В А Л А

смт. Романів 31 січня 2024 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., вирішуючи питання про прийняття до розгляду позовної заяви керівника Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області,-

В С Т А Н О В И В :

В грудні 2023 року керівник Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області звернувся до суду в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Печанівське сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю, в якому просить припинити громадянці російської федерації ОСОБА_1 право власності на частину земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з кадастровим номером 1821483600:01:000:0178 площею 3,1469 га, яка розташована на території Миропільської селищної ради Житомирської області, шляхом конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Позовна заява щодо форми і змісту відповідає вимогам Цивільного процесуального законодавства та позивачем виконані вимоги закону щодо надання копій позовної заяви та копій документів, що додаються до неї. Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Враховуючи категорію справи, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, даний спір, згідно статті 274 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно відповіді відділ облікута моніторингуінформації прореєстрацію місцяпроживання УДМСУкраїни вЖитомирській області №4823/2023 від 28.12.2023 ОСОБА_1 зареєстрованою не значиться.

Разом з тим, як встановлено судом, відповідач у справі є громадянкою російської федерації та має постійне місце проживання у російській федерації.

Порядок передачі судових та позасудових документів для вручення на території російської федерації регулюється Конвенцією про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, ратифікованоїЗаконом України від 10.11.1994 № 240/94-ВР.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України,Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні»введено в Україні воєнний стан, який діє до тепер.

У зв`язку із порушенням російською федерацією цілей та принципів статуту ООН, Гельсінського Заключного Акта, Паризької Хартії для Нової Європи та ряду інших документів ОБСЄ, у зв`язку із широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти суверенітету та територіальної цілісності України, Міністерство закордонних справи України 24.02.2022 нотифікувало МЗС РФ про прийняте Україною рішення розірвати дипломатичні відносини з росією, що були встановлені Протоколом про встановлення дипломатичних відносин між Україною та російською федерацією від 14.02.1992.

Згідно з листом Міністерства юстиції України «Щодо забезпечення виконання міжнародних договорів України у період воєнного стану» № 25814/12.1.1/32-22 від 21.03.2022 з урахуванням норм звичаєвого права щодо припинення застосування міжнародних договорів державами у період військового конфлікту між ними, рекомендується не здійснювати будь-яке листування, що стосується співробітництва з установами російської федерації на підставі міжнародних договорів України з питань міжнародно-правових відносин та правового співробітництва у цивільних справах та у галузі міжнародного приватного права.

Разом з тим, відповідно до правил частин 1, 2статті 498 ЦПК України, з метою належного повідомлення відповідача про розгляд даної справи необхідно вручити відповідачу копію позовної заяви та процесуальні документи по даній справі у перекладі на російську мову з нотаріальним засвідченням його вірності через Міністерство юстиції України.

Однак, подача будь-яких судових документів до російської сторони дипломатичними каналами не є можливим з огляду на розірвання дипломатичних відносин та евакуацію всіх співробітників дипломатичних та консульських установ України через повномасштабну агресію російської федерації проти України.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про повідомлення відповідача про дату, час і місце розгляду цивільної справи шляхом оголошення на офіційному вебсайті судової влади України.

Керуючись статтями 187, 190, 191,197 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадження у справі за позовом керівника Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області (адреса місця знаходження: вул. Героїв Майдану, 122 м. Чуднів, Житомирський район, Житомирська область) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (адреса місця знаходження: вул. Довженка, 45 м. Житомир) до ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , російська федерація) про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Печанівське сільськогосподарське товариство з обмеженою (адреса місця знаходження: вул. Центральна, 1 с. Печанівка, Житомирський район, Житомирська область).

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження та призначити підготовче засідання на 3квітня 2024рокуна10годину40хвилин в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області, про що повідомити учасників справи (вул. Небесної Сотні, 86/10 смт. Романів Житомирська область).

Здійснити судовийвиклик відповідача ОСОБА_1 в порядку, передбаченому частиною 11 статті 128 ЦПК України.

Запропонувати

- відповідачу, протягом 15 днів із дня вручення даної ухвали, подати відзив, в якому, з дотриманням вимог статті 178 ЦПК України, викласти свої заперечення проти позову та надати всі письмові, електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, подати, з дотриманням вимог частин 3-6 статті 178 ЦПК України, пояснення щодо позову, протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://ro.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Кірічук

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено02.02.2024
Номер документу116671547
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття до розгляду позовної заяви керівника Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області

Судовий реєстр по справі —290/1866/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні