Рішення
від 19.08.2010 по справі 2-3679/10
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-3679/10

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2010 року Києво-Свято шинський районний суд Київсь кої області у складі:

головуючого судді Пінкев ич Н.С.

при секретарі Василенко Н.С .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом Об”єднанн я співвласників багатокварт ирного будинку „Південний” д о ОСОБА_1 про стягнення за боргованості, -

в с т а н о в и в :

У серпні 2010 року позивач зв ернувся до суду з названим по зовом. Свої вимоги мотивував тим, що відповідач проживає з а адресою: АДРЕСА_1 та кори стується житлово-комунальни ми послугами, що включають в с ебе витрати по утриманню буд инку та прибудинкової терито рії. Відповідач не в повному о бсязі здійснював оплату за с пожиті житлово-комунальні по слуги, у зв' язку з чим утвори лась заборгованість в сумі 14 32,70 грн. Тому просив суд стягнут и на користь позивача дану за боргованість та витрати за і нформаційно-технічне забезп ечення розгляду справи - 30 гр н, державне мито в сумі 51 грн.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і. Суду пояснив, що ОСББ „Півде нний” надає послуги населенн ю з утримання будинків і спор уд та прибудинкових територі й. Відповідач являється спож ивачем послуг ОСББ „Південни й” і з 12.12.2007 року відкрито особи стий рахунок. Згідно нормати вів та затверджених тарифів, відповідач зобов”язаний спл ачувати вартість за послуги з утримання будинків і спору д та прибудинкових території й.

У судове засідання відпові дач не з' явивсь. Про час та мі сце розгляду справи повідомл ений належним чином. Причини неявки суду не повідомив.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає , що позовна заява підлягає з адоволенню.

П.7 «Правил користування при міщеннями житлових будинків », затверджених постановою К абінету Міністрів України № 45 від 24 січня 2006 року, встановлен о, що власники та наймачі квар тир зобов' язані оплачувати надані житлово-комунальні п ослуги. П.30 «Правил надання на селенню послуг з централізов аного опалення, постачання х олодної та гарячої води і вод овідведення», затверджених п остановою Кабінету Міністрі в України № 630 від 21 липня 2005 року , також встановлюється обов' язок споживачів сплачувати з а надані комунальні послуги. За п.2 ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного жит лового фонду» власники кварт ир багатоквартирних будинкі в зобов' язані брати участь у загальних витратах, пов' я заних з утриманням будинку і при будинкової території.

При розгляді справи встано влено, що за адресою АДРЕСА _1 власником особового раху нку є ОСОБА_1.

За ст. 67, 68 ЖК України відповід ач зобов' язаний своєчасно в носити квартирну плату та пл ату за комунальні послуги. Пе ревіривши подані суду розрах унки, суд вважає, що до стягнен ню підлягають 1183,70 грн.

Відповідно до ст. 88 ЦПК Украї ни стороні, на користь якої ух валено рішення, суд присуджу є з другої сторони понесені н ею і документально підтвердж ені судові витрати. До судови х витрат у відповідності до с т. 79 ЦПК України відносятьсясу довий збір та витрати на інфо рмаційно-технічне забезпече ння розгляду справи. Врахову ючи наведене, з відповідача с лід стягнути судові витрати у розмірі 51 грн та витрати пов ' язані зі сплатою витрат на інформаційно-технічне забез печення розгляду справи в ро змірі 30,00 грн..

Керуючись Правилами корис тування приміщеннями житлов их будинків», затверджених п остановою Кабінету Міністрі в України № 45 від 24 січня 2006 року , Правилами надання населенн ю послуг з централізованого опалення, постачання холодно ї та гарячої води і водовідве дення», затверджених постано вою Кабінету Міністрів Украї ни № 630 від 21 липня 2005 року, ст.67, 68 Ж К України та ст.ст.88, 208, 213-215, 294 ЦПК У країни, -

в и р і ш и в :

Позов Об”єднання співвлас ників багатоквартирного буд инку „Південний” до ОСОБА_1 про стягнення заборговано сті - задоволити.

Стягнути з ОСОБА_1, яка пр оживає за адресою: АДРЕСА_1 на користь Об”єднання співв ласників багатоквартирного будинку „Південний”, р/р 26008060297260 в філії КБ „ПриватБанк” КРУ м .Київ, МФО 321842 код 35325265 - заборгован ість за житлово-комунальні п ослуги в розмірі 1432,70 грн. (одна т исяча чотириста тридцять дві грн сімдесят коп).

Стягнути з ОСОБА_1, яка пр оживає за адресою: АДРЕСА_1 , на користь на користь Об”єдн ання співвласників багатокв артирного будинку „Південни й”, р/р 26008060297260 в філії КБ „ПриватБ анк” КРУ м.Київ, МФО 321842 код 35325265 - с удовий збір у розмірі 51,00 грн. (п ' ятдесят одна грн.) та витрат и на інформаційно-технічне з абезпечення у розмірі 30,00 грн. ( тридцять грн.).

Заочне рішення може бу ти переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданої протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії заочного рішення.

Апеляційна скарга на р ішення суду подається позива чем протягом десяти днів з дн я його проголошення. Особи, як і брали участь у справі, але не були присутні у судовому зас іданні під час проголошення судового рішення, можуть под ати апеляційну скаргу протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії цього рішення.

Суддя

СПРАВА № 2-3679/10

П р о т о к о л

с у д о в о г о з а с і д а н н я

19 серпня 2010 р. Києво-Святошин ський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді: Пінк евич Н.С.

при секретарі: Васил енко Н.С.

розглянув у відкритому су довому засіданні в м. Києві ц ивільну справу за позовом Об”єднання співвласників ба гатоквартирного будинку „Пі вденний” до ОСОБА_1 про ст ягнення заборгованості , -

Головуюча відкриває судов е засідання о 16 год. 25 хв., та огол ошує, яка справа буде слухати сь.

В судове засідання з' явил ась представник позивача.

Відповідач у судове засіда ння не з' явивсь, про час, день та місце слухання справи пов ідомлений, причини неявки су ду не відомі, письмових поясн ень суду не надіслав.

На обговорення ставиться п итання про можливість слухан ня справи у відсутності відп овідача, який про час, день та місце слухання справи повідо млений належним чином.

Представник позивача: Вваж аю, за можливе. Оскільки відпо відач повідомлений належним чином.

Суд ухвалив, - слухати справ у у відсутності відповідача, який про час, день та місце сл ухання справи повідомлений н алежним чином.

На обговорення ставиться п итання про можливість слухан ня справи у судовому засідан ні без повної фіксації проце су за допомогою звукозаписув ального пристрою.

Заперечення не надійшли.

Суд ухвалив, провести судов е засідання без повної фікса ції процесу за допомогою зву козаписувального пристрою у зв' язку з низькою напругою в мережі.

Встановлюються особи:

Представник позивача: Го рдійчук Вячеслав Миколайови ч.

Довіреність в матеріалах справи

тимчасово не п рацює

Оголошується склад суду:

головуюча суддя Пін кевич Н.С.

при секретарі Васи ленко Н.С.

Відводи не заявлено.

Роз' яснюються права за ст .ст.21,31 ЦПК України.

Права зрозумілі.

Клопотання не надійшли.

Головуюча доповідає обста вини справи.

Представник позивача: - П озовні вимоги підтримую в по вному обсязі.

Представник позивача су ду пояснив:

- ОСББ „Південний” над ає послуги населенню з утрим ання будинків і споруд та при будинкових територій. Відпов ідач являється споживачем по слуг ОСББ „Південний” і з 30.10.2008 року відкрито особистий раху нок. Згідно нормативів та зат верджених тарифів, відповіда ч зобов”язаний сплачувати ва ртість за послуги з утриманн я будинків і споруд та прибуд инкових територіїй.

Тому рпошу суд стягнути з ОСОБА_1 заборгованість у ро змірі 1432,70 грн, а також судові ви трати.

Суд оглядає матеріали спр ави:

А.с.5 - довіреність,

А.с.6-7 - зміни до Статуту О СББ „Південний”,

А.с.8 - довідка ф.3,

А.с.9 - свідоцтво про пр аво власності,

А.с.10 - витяг,

На обговорення ставиться питання про можливість заве ршення розгляду справи, пере ходу до судових дебатів та ви несення заочного рішення по справі.

Заперечення не надійшли.

Суд ухвалив, завершити слух ання справи по суті та перейт и до судових дебатів, по справ і постановити заочне рішення .

В дебатах:

Представник позивача: - Про шу позовні вимоги задоволити .

Судові дебати завершено.

Суд іде до нарадчої кімнати , по виходу з якої головуюча ог олошує заочне рішення, роз' яснює його суть, строк та поря док оскарження.

Судове засідання з авершено о 16 год. 35 хв.

Суддя:

Секрета р:

Дата ухвалення рішення19.08.2010
Оприлюднено20.10.2010
Номер документу11671820
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення за боргованості

Судовий реєстр по справі —2-3679/10

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Рішення від 01.11.2010

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Постанова від 18.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Ващенко Л. Г.

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Ващенко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні