Ухвала
від 02.02.2024 по справі 383/1890/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1890/23

Номер провадження 2/383/121/24

УХВАЛА

02 лютого 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренка В.В., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гапека Тетяни Валеріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Памір-Сервіс» в особі ліквідатора Борейка Вадима Андрійовича, ОСОБА_2 , треті особи: Монастирищенський відділ державної виконавчої служби в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), державний нотаріус Монастирищенської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Бондаренко О.В., про визнання права власності на нерухоме майно та зняття арешту, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Бобринецького районного суду Кіровоградської області знаходиться цивільна справа за вищевказаним позовом, підготовче судове засідання по якій призначено на 05.02.2024 року, 13 год. 10 хв.

Представник позивача адвокат Гапека Тетяни Валеріївни подала заяву про проведення підготовчого судового засідання у справі, призначеного на 05.02.2024 року, 13 год. 10 хв., а також всіх наступних судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EASYCON», посилаючись на введений в Україні воєнний стан, віддаленість Київської області, де працює та проживає, від місця знаходження Бобринецького районного суду Кіровоградської області, а також зайнятість в іншому судовому засіданні.

Відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч.5 ст.212 ЦПК України).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасників цивільного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

З оглядуна викладене, беручи до уваги оголошений в Україні воєнний стан, який продовжено Указом Президента України №734/2023 від 06.11.2023 року з 16.11.2023 року строком на 90 діб, з метою забезпечення права на доступ до правосуддя та необхідності вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за можливе задовольнити заяву частково та провести підготовче провадження у справів режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника позивача адвоката Гапека Тетяни Валеріївни через систему захищеного відеоконференцзв`язку на порталі https://vkz.court.gov.ua/.

Вирішення питання щодо проведення розгляду справи по суті в режимі відеоконференції за участю представника позивача є передчасним, оскільки є справу не призначено до судового розгляду по суті та може бути предметом розгляду підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 212, 260, 261 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представникапозивача ОСОБА_1 адвоката Гапека Тетяни Валеріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів задовольнити частково.

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Памір-Сервіс» в особі ліквідатора Борейка Вадима Андрійовича, ОСОБА_2 , треті особи: Монастирищенський відділ державної виконавчої служби в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), державний нотаріус Монастирищенської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Бондаренко О.В., про визнання права власності на нерухоме майно та зняття арешту, провести за участю представника позивача адвоката Гапека Тетяни Валеріївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використаннямвласних технічнихзасобів через систему захищеного відеоконференцзв`язку на порталі https://vkz.court.gov.ua/.

Роз`яснити представнику позивача, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116720176
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —383/1890/23

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні