Ухвала
від 02.02.2024 по справі 158/2028/21
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 158/2028/21 Головуючий у 1 інстанції: Костюкевич О. К. Провадження № 22-ц/802/218/24 Доповідач: Федонюк С. Ю.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 лютого 2024 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Федонюк С. Ю.,

суддів - Матвійчук Л. В., Осіпука В. В.,

ознайомившись із апеляційною скаргою особи, яка не брала участі у справі, ОСОБА_1 , на рішення Ківерцівського районного суду Волинської області від 24 січня 2022 року в справі за позовом ОСОБА_2 до Луцької міської ради про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Ківерцівського районного суду Волинської області від 24 січня 2022 року позов задоволено.

10 січня 2024 року особа, яка не брала участі у справі, ОСОБА_1 засобами поштового зв"язку подав апеляційну скаргу на дане рішення суду.

Ухвалою Волинського апеляційного суду від 17 січня 2024 року поновлено особі, яка не брала участі у справі, ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Ківерцівського районного суду Волинської області від 24 січня 2022 року в даній справі. Відкрито апеляційнепровадження усправі заданою апеляційноюскаргою тавитребувано матеріали цивільноїсправи № 158/2028/21. Провадження у даній справі зупинено.

У зв"язку з тим, що в апеляційній скарзі зазначено про смерть позивача, судом з метою залучення до справи його правонаступника витребувано із Луцької районної державної нотаріальної контори Волинської області інформаційну довідку зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту, спадкового договору, належним чином завірену копію заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 .

30 січня 2024 року на виконання ухвали апеляційного суду Луцька районна державна нотаріальна контора Волинської області надіслала інформаційну довідку зі Спадкового реєстру №75514613, з якої вбачається про наявність у Спадковому реєстрі заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу Волинської області Пастуховою Н. В.

У зв`язку з необхідністю встановлення кола спадкоємців для вирішення питання щодо залучення всіх правонаступників померлого ОСОБА_2 , а також враховуючи, що спадкова справа може бути надана на запит суду, колегія суддів доходить висновку про поновлення провадження у даній справі для вирішення питання надіслання копії спадкової справи заведеної після смерті позивача ОСОБА_2 .

Статтею 254 ЦПК України передбачено, що провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Провадження у справі продовжуються зі стадії, на якій його було зупинено.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про нотаріат», довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обов`язковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

З метою повного та всебічного розгляду справи, для вирішення питання процесуального правонаступництва позивача у даній справі, колегія суддів вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Пастухової Н. В. належним чином завірену копію спадкової справи № 39/2023 щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 .

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктами 1, 3 частини першої статті 251 цього Кодексу - до залучення до участі у справі правонаступника чи законного представника (п. 1 ч. 1 ст. 253 ЦПК України).

Таким чином, оскільки позивач ОСОБА_2 у даній справі помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , враховуючи, що дані правовідносини допускають правонаступництво, апеляційний суд вважає за необхідне повторно зупинити провадження в справі до залучення до участі в справі правонаступників позивача.

Керуючись ст. ст. 251, 254, 381 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Поновити апеляційне провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Луцької міської ради про визнання права власності на спадкове майно, за апеляційною скаргою особи, яка не брала участі у справі ОСОБА_1 , на рішення Ківерцівського районного суду Волинської області від 24 січня 2022 року.

Витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Пастухової Н. В. належним чином завірену копію спадкової справи № 39/2023 щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 .

Зупинити провадження у даній справі до залучення до участі у справі правонаступників померлого позивача.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий - суддя

Судді

СудВолинський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116723979
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —158/2028/21

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Федонюк С. Ю.

Рішення від 24.01.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Рішення від 24.01.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні